[Release] Fire Editor - Fire Emblem: Awakening's save editor

Discussion in '3DS - ROM Hacking, Translations and Utilities' started by Olmectron, Sep 17, 2015.

  1. aruna

    Member aruna GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 12, 2015
    Messages:
    130
    Country:
    Malaysia
    yeah im not blaming you, but its all strange to me..
    youve confirmed ive did the right thing, but hmm i wonder why @@
     


  2. Olmectron
    OP

    Member Olmectron GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    1,861
    Location:
    Material
    Country:
    Mexico
    What's your current setup? What CFW are you using? Were you stock?
     
  3. aruna

    Member aruna GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 12, 2015
    Messages:
    130
    Country:
    Malaysia
    no,

    a9lh +luma

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    eh how to re edit the post above...

    anyway sorry for spam cant find edit button but i guess i just use my backup, afraid to do it
     
  4. Olmectron
    OP

    Member Olmectron GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    1,861
    Location:
    Material
    Country:
    Mexico
    As I said, this can't cause your black screen, so even using your backup won't help getting the black screen away.
     
  5. thienlong9x

    Newcomer thienlong9x Newbie

    Joined:
    Feb 4, 2017
    Messages:
    1
    Country:
    Vietnam
    Hello, I can't decompress my save file by FEAST, it gave me an error : value cannot be null

    Parameter name:source, can you help me fix it? Thank you!
    I already used your nightly build, it work perfectly! But it had few things to edit, so I hope to use your stable version.
     
  6. Arorus

    Newcomer Arorus Newbie

    Joined:
    Feb 24, 2017
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Hello, I was wondering if I had clones of my avatar/robin, could I possibly have multiple Morgans or no?
     
  7. Johnny2071

    Member Johnny2071 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 7, 2014
    Messages:
    104
    Country:
    United States
    From what I've been told, no. You only get one Morgan in-game, since you can only do "Disowned by Time" once.
     
  8. Gamercris11

    Newcomer Gamercris11 Member

    Joined:
    Feb 13, 2017
    Messages:
    19
    Country:
    Mexico
    ... I cant understand it... I Downloaded the last update but... Where is the save editor?
    I just have 4 folders but how I can edit my save?
    HEEEELP!
    I NEED SOMEBODY...
    HEEELP!
     
  9. trainboy2019

    Member trainboy2019 Shadow Maker in the Shadows

    Joined:
    Oct 6, 2015
    Messages:
    463
    Location:
    Ylisse
    Country:
    Antarctica
    You extracted it rather than run the .jar
    The fastest way to make it run with a double click us to use jarfix. But if you want to run it one time, you can shift right click in the folder with the .jar, click open command prompt here, and type in "java -jar FireEditor-nightly-v0.2.3.jar", Otherwise, you will have to manually change it via control panel.
     
  10. Gamercris11

    Newcomer Gamercris11 Member

    Joined:
    Feb 13, 2017
    Messages:
    19
    Country:
    Mexico
    OH!
    I get it hehe
    Thanks!
     

    Attached Files:

    • what.png
      what.png
      File size:
      170.2 KB
      Views:
      71
    Last edited by Gamercris11, Feb 28, 2017
  11. Johnny2071

    Member Johnny2071 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 7, 2014
    Messages:
    104
    Country:
    United States
    Finally got it to open, thanks to jarfix!
     
  12. Ashachu123

    Newcomer Ashachu123 Member

    Joined:
    Jul 23, 2016
    Messages:
    34
    Country:
    Italy
    The July 13th 2016 nightly build jar file is running fine for me, while the latest won't open at all (I tried countless times, it only creates a "settings" file out of nowhere).
    Since it only improved GUI I think I'll use the previous nightly atm but I'd really like to know how is this possible/why is it happening/how to fix it.
    Thanks for you hard work Olmectron! :)
     
  13. Gamercris11

    Newcomer Gamercris11 Member

    Joined:
    Feb 13, 2017
    Messages:
    19
    Country:
    Mexico
    Is it posible to get more money and get more items or weapons?
    There is a save editor to do that?
     
  14. E151206

    Newcomer E151206 Newbie

    Joined:
    Feb 13, 2017
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    This morning I wanted to do some more editing, so I did the usual export and decompress, did my tweaks, and reimported the decompressed save. When I start the game, all my save data is missing, both edited and vanilla, and whether launching through Hans or the vanilla route (IE the only options are New Game and Extras). However, the save data is still on the card, I can pull it up just fine with the save editor and everything is there, telling I'm doing something wrong with getting it back on the card. Halp?
     
  15. Chary

    Reporter Chary Never sleeps

    pip
    Joined:
    Oct 2, 2012
    Messages:
    3,742
    Location:
    Steins Gate World Line
    Country:
    United States
    So with the latest nightly, I can't edit classes or anything besides stats and living/dead status? Or is there some magic option that I'm not seeing here?
     
  16. Gamercris11

    Newcomer Gamercris11 Member

    Joined:
    Feb 13, 2017
    Messages:
    19
    Country:
    Mexico
    The good news is... you can change the status for every character you have and revive or kill the character.
    The bad news is... you cant get more money, get an item or weapon...
     
  17. FlappyFalco

    Member FlappyFalco Incomprehensible~

    Joined:
    Oct 11, 2015
    Messages:
    228
    Location:
    The deepest recesses of my mind
    Country:
    Ireland
    Just use the old one from 2015. It can do all that.
     
  18. Gamercris11

    Newcomer Gamercris11 Member

    Joined:
    Feb 13, 2017
    Messages:
    19
    Country:
    Mexico
    it doesnt work...
    I cant load my file...
    Theres any other way to do that?
     
  19. KunoichiZ

    Member KunoichiZ GBAtemp Guru

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    6,079
    Country:
    United States
    You have to decompress your save file to use the old version. It says so in the first post.
     
  20. Gamercris11

    Newcomer Gamercris11 Member

    Joined:
    Feb 13, 2017
    Messages:
    19
    Country:
    Mexico
    OOHHH
    I forget about that hehe
    thanks!
     
    Last edited by Gamercris11, Mar 1, 2017

Share This Page