R4i Gold (r4ids.cn ver.) refusing to load anything?

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by sosayaze, Dec 14, 2012.

Dec 14, 2012
    • Newcomer

    sosayaze SWEET BABY RAYS

    Member Since:
    Dec 12, 2012
    Message Count:
    7
    Location:
    Liverpool
    Country:
    United Kingdom
    Alright, so I bought an R4i Gold from nds-card.com, paid for it and all went to plan. It came in the post today, so I patched it all up and put the newest Wood R4 firmware on my SD from the website. I copied over some of my roms and homebrew, but none of them load. When I select them, I just get the black screens with the white Loading text on the bottom. I can't load any of my commercial roms, or any homebrew either.

    Any ideas as to what's wrong?
    • Member

    Rydian Resident Furvertâ„¢

    Member Since:
    Feb 4, 2010
    Message Count:
    27,885
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Go to the properties of a ROM when in Wood, and it should display the CRC/32 (it's important you check the versions on the cart, not the ones on the PC), and compare them to the ones here.
    http://blog.gib.me/2012/12/13/borderlands-2-save-editor-revision-142/
    If they're all mismatched, then your files are being corrupted and/or cut off when transferring, meaning the MicroSD or the reader you're using are faulty.
    • Newcomer

    sosayaze SWEET BABY RAYS

    Member Since:
    Dec 12, 2012
    Message Count:
    7
    Location:
    Liverpool
    Country:
    United Kingdom
    Borderlands 2 Savegame Editor? :P
    • Member

    Rydian Resident Furvertâ„¢

    Member Since:
    Feb 4, 2010
    Message Count:
    27,885
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Goddamnit. Looks like the site's using javascript to move the focus away from the URL bar, so when I attempted to copy it the focus had been lost by the time I pressed the copy combination nothing was highlighted... I hate when sites do that shit.

    http://www.advanscene.com/
    • Newcomer

    sosayaze SWEET BABY RAYS

    Member Since:
    Dec 12, 2012
    Message Count:
    7
    Location:
    Liverpool
    Country:
    United Kingdom
    Right, I just checked with Rune Factory 3, a game which worked fine when I was using this SD card with my AK2i, and the CRC I got was CE94D7FE, where as on the site I was given B423F7FC. I'll try transferring it over with the method I used to use, instead of using the USB adapter I was given with the flashcard. The MicroSD should be fine, in theory. I was using it with the AK2i the other night no problem.
    • Member

    tranfeer New Member

    Member Since:
    May 23, 2010
    Message Count:
    757
    Country:
    Austria
    What's the website on the sticker of your card?
    What's the game icon showed on the screen when you power your ds on?
    • Newcomer

    sosayaze SWEET BABY RAYS

    Member Since:
    Dec 12, 2012
    Message Count:
    7
    Location:
    Liverpool
    Country:
    United Kingdom
    Like stated in the Topic Title, it's the one from r4ids.cn, and the icon is some Japanese game from Konami Digital Entertainment.
    • Newcomer

    giabao8811 New Member

    Member Since:
    Nov 13, 2009
    Message Count:
    26
    Country:
    Vietnam
    i have same problem like you. i test and found that - just wood 1.48 or below will be work ok. the higher version is stuck when loading text appear. dont know reason why.

    you will test wood 1.48 too
    • Member

    tranfeer New Member

    Member Since:
    May 23, 2010
    Message Count:
    757
    Country:
    Austria
    Have you updated your card?
    What's the game icon showed on the screen when you power your ds on with this card inserted before updating?
    It seems that you have used the wrong patch.
    • Member

    tranfeer New Member

    Member Since:
    May 23, 2010
    Message Count:
    757
    Country:
    Austria
    R4i Gold 3DS(r4ids.cn) should be as follow:
    The PCB is inside the shell:
    [IMG]
    Just click help menu in WOOD and you should get
    [IMG]
    Just have a look and have a check.
    It seems that you have not got a genuine card if you have not updated your card.
    If it is this way, just contact the online store where you bought this card from and request exchanging a good one.

Share This Page