PS Vita having sex with 3DS

Discussion in 'PS Vita - Hacking & Homebrew' started by tysonrss, Dec 30, 2012.

Dec 30, 2012
    • Member

    ComeTurismO Look out, bitch. I'm watching you.

    Member Since:
    Sep 18, 2011
    Message Count:
    1,980
    Country:
    Canada
    If the 3DS is not emulated on the computer, what makes you think it is emulated on the Vita?


    • Reporter

    Foxi4 Gravity is for weaklings.

    Member Since:
    Sep 13, 2009
    Message Count:
    17,204
    Location:
    Gaming Grotto
    Country:
    Poland
    The fact that the 3DS is not emulated on anything does not in any way cross out the possibility of emulating it in the future, and for all intents and purposes, ARM-based systems have a better chance of more accurate emulation due to the fact that they're based on similar architectures and could interpret the code natively to an extent.
    • Member

    Tom Gbatemp's Unofficial Modder

    Member Since:
    Feb 9, 2009
    Message Count:
    987
    Location:
    New jersey
    Country:
    United States
    My 3ds broke, so I'd say the vita is more durable.
    • Banned

    tysonrss Banned!

    Member Since:
    Feb 4, 2010
    Message Count:
    153
    Country:
    United States
    That's your fault for not taking care of things.
    • Member

    Tom Gbatemp's Unofficial Modder

    Member Since:
    Feb 9, 2009
    Message Count:
    987
    Location:
    New jersey
    Country:
    United States
    Not at all actually, the game slot "spring" ( a piece of metal that pushes the card against the terminals) got caught on a ledge of the game cart now I am stuck with only one playable game.
    Ron likes this.
    • Banned

    tysonrss Banned!

    Member Since:
    Feb 4, 2010
    Message Count:
    153
    Country:
    United States
    If you have a warrenty I'd send it in. These are delicate systems, which is sad but well, what can you do. Don't be so rough when pressing on the game.
    • Member

    duffmmann New Member

    Member Since:
    Mar 11, 2009
    Message Count:
    1,139
    Country:
    United States
    I thought it would be the Vita inside the clamped 3DS lol
    • Reporter

    Foxi4 Gravity is for weaklings.

    Member Since:
    Sep 13, 2009
    Message Count:
    17,204
    Location:
    Gaming Grotto
    Country:
    Poland
    'cause the 3DS spreads wide when it sees the PSVita... It likes to play games with it... :creep:

    Looks like the PSVita does have game. :creep:
    SoupaFace and tysonrss like this.
    • Member

    Tom Gbatemp's Unofficial Modder

    Member Since:
    Feb 9, 2009
    Message Count:
    987
    Location:
    New jersey
    Country:
    United States
    Impossible, It doesn't matter how far you put it in the spring still goes past the lip, must have been a defect.
    • Member

    soulx #eattherude

    Member Since:
    Apr 4, 2009
    Message Count:
    9,965
    Country:
    Ashmore and Cartier Islands
    Vita ain't powerful enough to emulate it. And even if it could, I wouldn't want to play 3DS games on it.

    It doesn't have two-screens, support for 3D and uses a capacitive screen instead of a resistive one. 3DS games would be best played on the original system.
    SoupaFace and demonik420 like this.
    • Reporter

    Guild McCommunist (not on boat)

    Member Since:
    May 6, 2009
    Message Count:
    17,674
    Location:
    The Danger Zone
    Country:
    United States
    Well the PSP had a DS emulator IIRC. Not that it could do anything except for a few tech demos at like <10FPS.

    It's possible but only in a proof-of-concept sense, not in a practical sense most likely.
    • Newcomer

    demonik420 New Member

    Member Since:
    Dec 29, 2011
    Message Count:
    24
    Country:
    Canada
    You have to think of emulation like this..

    If it takes {Y} amount of processing and graphical power to run say Super Mario 3d Land

    Then it would take approximately five times the amount so: {Y} x 5 to run on a different system

    This is due to the fact that emulation takes place in REAL TIME and this is also the reason that handhelds such as the PSP can't even run N64 games very well even though it has enough power to run some PS2 games that were ported over. I mean yes the N64 is not as good as a psp but in order for said psp to run the same thing on it as the n64 runs it would have to emulate it in real time taking much more processing and graphical power. Now if super mario 3D land were ported over and made to run on the PSVita by developers then it would likely handle it no problem. but it would be inferior because the Vita has no 3d capabilities.

    I own both systems and love both of them equally so dont think I am bashing the vita here. However the 3ds does have a far superior game library at the moment. heres hoping the Vita doesnt go the way of the PSP and loose to the 3DS. lets face it the original ds had a much more extensive and better game library than the PSP. this is because the PSP developer tools were not the best and the psp never sold that well either. It could also be blamed on the huge amount of software piracy for the PSP very early in the Handhelds life.

    I own both a DS and PSP also and there are so many good jap PSP games that never made it here due to poor NA sales and other factors. Its a cryin shame. So in other words buy lots of PSvita games and systems if you guys actually want good games to come out!!!
    • Member

    SuzieJoeBob New Member

    Member Since:
    Dec 20, 2008
    Message Count:
    395
    Country:
    United States
    Oh god. Here we go again......
    • Member

    nukeboy95 Leave luck to heaven.

    Member Since:
    Aug 24, 2010
    Message Count:
    2,263
    Location:
    Hoenn
    Country:
    Pacific Ocean
    i got a ds game working on it but the framerate was too low to play
    • Member

    TheCasketMan Keyblade Apprentice

    Member Since:
    Sep 3, 2011
    Message Count:
    527
    Location:
    Orlando, FL
    Country:
    Puerto Rico
    What is that at the bottom?....Threesome???
    • Member

    porkiewpyne Report-er

    Member Since:
    Jun 8, 2008
    Message Count:
    1,711
    Country:
    Australia
    CPP for the 3DS. As mentioned by Foxi4. In the very same post you quoted. O___o
    • Member

    TheCasketMan Keyblade Apprentice

    Member Since:
    Sep 3, 2011
    Message Count:
    527
    Location:
    Orlando, FL
    Country:
    Puerto Rico
    Completely forgot about the circle pad pro for the 3ds. Lol
    • Reporter

    Foxi4 Gravity is for weaklings.

    Member Since:
    Sep 13, 2009
    Message Count:
    17,204
    Location:
    Gaming Grotto
    Country:
    Poland
    Pretty sure that p1ng's PSVita feels dirty after this. I mean, beggars can't be choosers but even then, you gotta watch out where you stick your junk into... *shivers*
    nukeboy95 likes this.
    • Global Moderator

    BortzANATOR Tony Stark's pet spider

    Member Since:
    Dec 2, 2007
    Message Count:
    8,077
    Location:
    USSR
    Country:
    United States
    Thank you suziejoebob for necroing this.
    NightsOwl likes this.
    • Newcomer

    w0dash New Member

    Member Since:
    May 29, 2012
    Message Count:
    37
    Country:
    Germany
    In my eyes emulating the DS would be totally possible. There is already an DS Emulator on the Pandora, that uses an single-core Cortex A8.

Share This Page