Playing 360 Backups without Dual Layers

Discussion in 'Xbox 360 - Games & Content' started by Samnitmar, Oct 3, 2009.

Oct 3, 2009
    • Newcomer

    Samnitmar New Member

    Member Since:
    Jul 1, 2008
    Message Count:
    88
    Country:
    United States
    Can you play 360 backups without Dual Layer DVDs? I'm all out and just want to test my new modded Xbox like right now :U

    Also, is the 360 region locked or can I play PAL stuff on my US-box?


    • Member

    Carnivean STARMAN

    Member Since:
    Jul 11, 2006
    Message Count:
    402
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    No (technically you may be able to but your box would be banned rather fast).

    Yes, it goes based on individual games. Check them at ABGX or similar.
    • Member

    Uzumakijl New Member

    Member Since:
    Aug 21, 2008
    Message Count:
    388
    Country:
    Mexico
    :Edited away due wrong info:

    360 is region on some games, So there should be just a quite few which you can't play.
    • Newcomer

    Samnitmar New Member

    Member Since:
    Jul 1, 2008
    Message Count:
    88
    Country:
    United States
    You don't happen to have a list of the do you? :3

    EDIT: Also, for now I won't be hooking it up to Live, so I'm safe I think :U
    • Member

    omgpwn666 Guy gamer and proud!

    Member Since:
    Jun 14, 2008
    Message Count:
    2,393
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    • Newcomer

    Samnitmar New Member

    Member Since:
    Jul 1, 2008
    Message Count:
    88
    Country:
    United States
    I was actually looking for a list of games that you can burn to a DVD5, but thanks anyway [IMG]
    • Reporter

    FAST6191 Techromancer

    Member Since:
    Nov 21, 2005
    Message Count:
    16,826
    Country:
    United Kingdom
    The only time you could burn 360 compatible games to a DVD5 was with older firmwares for original xbox games (today even they have to burned to dual layer). Some 360 titles are way under the single layer limit after you get rid of padding but to my knowledge no firmware has ever supported this for 360 games.
    The closest I have come to something like this was when I scratched a dual layer disc but had installed it to the hard drive and it failed in the same way the scratched disc would (identification errors, also same idea for a bad burn) but this is nothing more than an intellectual curiosity at this point.

    Region free... Uzumakijl gives the impression that it is rare for a release to be region free while I would argue the opposite. ABGX is the source of info most people use:
    http://www.abgx.net/filename/?ch=6
    If you have an iso the tool abgx360 is able to tell.

    If you have yet to do the August 11th 2009 update or any subsequent one homebrew is set to appear which has the potential to make things region free.
    • Member

    iNFiNiTY New Member

    Member Since:
    Apr 18, 2004
    Message Count:
    613
    Country:
    United Kingdom
    Sorry what? You can't play 360 games on DVD5 at all DVD9 is required. Shouldn't answer questions if you don't know what you are talking about. Also as said, most games are region-free its a minority which isn't.
    • Member

    Uzumakijl New Member

    Member Since:
    Aug 21, 2008
    Message Count:
    388
    Country:
    Mexico
    :Edited away:
    • Member

    Armadillo New Member

    Member Since:
    Aug 28, 2003
    Message Count:
    2,279
    Country:
    United Kingdom
    No you didn't. The only firmware ever to support dvd 5 was the the old xtreme 5.x series for the samsung and even then it was xbox 1 backups only. Xbox 360 support was never finished as the first ban wave came shortly after and it was all switched to ixtreme. So unless you have some unreleased firmware, that no body else has ever seen or heard of, then you didn't play them on dvd5.

    Also all of them dvd5 game releases in that list were what was dumped before the hacked firmware was out. None of them will play on any hacked firmware without sorting them out first (rebuilding them so they are dual layer, adding back ss, pfi,dmi etc) and even then some of them still won't work as they were ripped wrong.
    • Member

    Bloodgod 嵐の王

    Member Since:
    Mar 25, 2007
    Message Count:
    806
    Country:
    United States
    FYI I've played Lost Odyssey in one DVD5.
    • Member

    hankchill I Pwn n00bs.

    Member Since:
    Nov 5, 2005
    Message Count:
    2,322
    Location:
    Outer Space
    Country:
    Canada
    You guys are stupid if you play Xbox360 backups on a single layer DVD -- They would immediately fail all CRC checks and give MS a red flag for a ban.

    All Xbox360 games *must* be burned to Dual Layer media. There are several disc checks in place that verify the game as being "legit" to the Xbox.
    • Member

    Maz7006 iSEXu

    Member Since:
    Aug 2, 2008
    Message Count:
    3,597
    Country:
    Lebanon
    ^^ Exactly, don't be cheap, i mean its just a DVD9...and your getting the game for free either way.

    but is it possible?...yes....recommended?... NO!
    • Member

    Bloodgod 嵐の王

    Member Since:
    Mar 25, 2007
    Message Count:
    806
    Country:
    United States
    *facepalm*

    It's not possible, period. This isn't a wii where you can hack and downsample audio/video to fit into a DVD5.
    • Newcomer

    Samnitmar New Member

    Member Since:
    Jul 1, 2008
    Message Count:
    88
    Country:
    United States
    Alright, thanks guys. I'll be heading out to buy some Dual Layer media tomorrow then. Best to be on the safe side, right? [IMG]
    • Member

    triassic911 Burst Mode

    Member Since:
    May 9, 2007
    Message Count:
    2,744
    Location:
    NYC, USA
    Country:
    United States
    Remember, DVD+R DL.
    • Member

    Originality Chibi-neko

    Member Since:
    Apr 21, 2008
    Message Count:
    4,476
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    Just to add to that and be helpful: DVD+R DL (as opposed to DVD-R DL) because only DVD+R is capable of having layer breaks, which is important in burning 360 games [IMG]
    • Member

    Uzumakijl New Member

    Member Since:
    Aug 21, 2008
    Message Count:
    388
    Country:
    Mexico
    After some talk with some dude who knows about 360 hacking (Unlike the bit** who told me they where DVD5) I take back all i sayd, At this momment is not possible to play 360 Backups in DVD5, Sorry for the confusion there [IMG]

    Yep, I didn't ... Sorry again.. [IMG]
    • Member

    Bloodgod 嵐の王

    Member Since:
    Mar 25, 2007
    Message Count:
    806
    Country:
    United States
    No confusion. We all though you were an idiot from the get go.
    • Newcomer

    heroshime428 New Member

    Member Since:
    Nov 30, 2012
    Message Count:
    1
    Location:
    Auburndale, Florida
    Country:
    United States
    Hey look its a short-winded asshole with a superiority complex and a problem accepting a genuine apology when its given. You must pay is what you said. Also considering you spelled thought "though" I'm wondering who is really the idiot. I doubt you have half the etiquette that Uzumakijl has and i bet you only called him an idiot because you feel like you always have to be right and anyone who challenges that must be thrown down. Its that kind of behavior that is dragging down the human race. Listen man you make the USA look bad. People like you are the reason the rest of the world wants to run planes into our buildings. Do us all a favor and please jump off of the tallest building in your area. Make sure that you line your pockets with candy so that when they come to clean your lifeless corpse off the street the cleaners will have something to snack on. This is the only possible way i can see you making anyone you come in contact with feel a little better about life. Also if that option doesnt suit you please go dig your eyeballs out with a melon baller, shove pencils in your ears, cut off your fingers and toes, severe your own spinal column, and remove your tongue so that there is no possible way for you to communicate with the outside world. Steven Hawking would be more mobile then you and all he does is sit and blink. You whack job.
    Last edited by heroshime428, Nov 30, 2012
    triassic911 likes this.

Share This Page