One Piece Romance Dawn Translation Project

Discussion in 'PSP - Games & Content' started by MrShyCity, Dec 20, 2012.

Dec 20, 2012
  1. 2012Z

    Newcomer 2012Z Member

    Joined:
    Jan 1, 2013
    Messages:
    23
    Country:
    Philippines
    you can extend text... just move the last value as long as there's an empty byte (00).
     


  2. 2012Z

    Newcomer 2012Z Member

    Joined:
    Jan 1, 2013
    Messages:
    23
    Country:
    Philippines
    you can extend text... just move the last value as long as there's an empty byte (00).
     
  3. JohnyM

    Newcomer JohnyM Member

    Joined:
    Dec 28, 2012
    Messages:
    22
    Country:
    Greece
    sry for ultra fail question but does anyone know how to play .pmf videos on pc??
     
  4. Romsstar

    Member Romsstar Operation Decoded

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    889
    Country:
    Germany
    Yeah I know. I was talking about extending in areas where you don't have 0s, so extending over the maximum of 0s without overriding existing values.

    There is a ripper for pmf I forgot how it was called though.
     
  5. 2012Z

    Newcomer 2012Z Member

    Joined:
    Jan 1, 2013
    Messages:
    23
    Country:
    Philippines
  6. 2012Z

    Newcomer 2012Z Member

    Joined:
    Jan 1, 2013
    Messages:
    23
    Country:
    Philippines
    If only we could extract those BIN files (text) on common.pac and rebuild them... most probably decode/decompress it and viceversa.
     
  7. Romsstar

    Member Romsstar Operation Decoded

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    889
    Country:
    Germany
    Working on it. Trying to understand quickbms. it is pretty convenient. Just never used it before. But I figured out the stuff it needs. now I have to figure out how to process it into code.
    once that is done, quickbms can rebuild files too. so this shouldn't be an issue.
     
  8. 2012Z

    Newcomer 2012Z Member

    Joined:
    Jan 1, 2013
    Messages:
    23
    Country:
    Philippines
    thats good.... it really helps... so that we don't have to worry about those switches & text padding.
     
  9. Takanato

    Member Takanato GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 27, 2009
    Messages:
    455
    Location:
    Jamaica
    Country:
    Jamaica
    Lol can you do the blackscreen fix for the english version :O
     
  10. Romsstar

    Member Romsstar Operation Decoded

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    889
    Country:
    Germany
    Extracting test of files in common.pac

    Filesize, check
    Offsets, check
    Working on filenames+folders+reinsertion.
    But not bad so far...
     

    Attached Files:

  11. Matheussj

    Newcomer Matheussj Member

    Joined:
    Jan 5, 2013
    Messages:
    17
    Location:
    João Pessoa, Brazil
    Country:
    Brazil
    Hey ,i new around here, but does someone fixed the black screen problem? Thanks :D

    EDIT:
    Aw, forget it, the problem is fixed.
    So, since i DON'T KNOW how to patch a game, can someone explain me how to do it?
    Or even better, can someone upload a link of the game already translated with this new patch
    THANKS IF SOMEONE HELP ME
    I'M A COMPLETE NOOB AT THIS THING :P
    Sorry for the bad english :(
     
  12. JohnyM

    Newcomer JohnyM Member

    Joined:
    Dec 28, 2012
    Messages:
    22
    Country:
    Greece
    sooo it seems u made a bms(logically) file that would extraxt the pac files with ARC header (well with the noob logic so if i am way too off srt) soooo will you u share this marvelous tool with the mortal ones in this site one day? or will you keep it all for yourshelf? (no offense it just ring the wrong bell:P)
     
  13. Romsstar

    Member Romsstar Operation Decoded

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    889
    Country:
    Germany
    Yes I will but it isn't working yet the way I want. It extracts but without filenames and folders because I just started writing the script.
     
  14. Matheussj

    Newcomer Matheussj Member

    Joined:
    Jan 5, 2013
    Messages:
    17
    Location:
    João Pessoa, Brazil
    Country:
    Brazil
    So, err, can...someone...help me with my problem?
    I just need to know how to install this patch on the game :D
    Or, if somebody have a good soul, upload already the game patched with this program to everybody download it and be happy :D
    Sorry for the maybe double post, but nobody anwsered me D:
     
  15. MrShyCity

    Member MrShyCity Member Class Zero - No.00 SHY

    Joined:
    Sep 13, 2012
    Messages:
    204
    Location:
    Flip
    Country:
    Philippines
    download the old beta it has a program but make sure you make a backup of your file
    you can also use UMDgen
     
  16. Matheussj

    Newcomer Matheussj Member

    Joined:
    Jan 5, 2013
    Messages:
    17
    Location:
    João Pessoa, Brazil
    Country:
    Brazil
    The old beta? But the new isn't the one that fix the black screen problem? I'm having this at the moment
    I've downloaded the new beta, but i don't know how to apply this to the game
    Yeah, i already have the Original Iso here, unpatched and all...
     
  17. MrShyCity

    Member MrShyCity Member Class Zero - No.00 SHY

    Joined:
    Sep 13, 2012
    Messages:
    204
    Location:
    Flip
    Country:
    Philippines
    old beta has the program and .txt tutorial on how to apply
     
  18. Matheussj

    Newcomer Matheussj Member

    Joined:
    Jan 5, 2013
    Messages:
    17
    Location:
    João Pessoa, Brazil
    Country:
    Brazil
    Okay, but the NEW beta is the black screen fixed one, right?
    Thanks for the anwser :D
     
  19. MrShyCity

    Member MrShyCity Member Class Zero - No.00 SHY

    Joined:
    Sep 13, 2012
    Messages:
    204
    Location:
    Flip
    Country:
    Philippines
    its fixed on some part but not all of them
    im still trying to fix it.
     
  20. Matheussj

    Newcomer Matheussj Member

    Joined:
    Jan 5, 2013
    Messages:
    17
    Location:
    João Pessoa, Brazil
    Country:
    Brazil
    In case i preffer use the UMDgen, what do I do?
    I trying to understand what you put at this text, but i can't D:
    I mean, ok, i put the ISO at this CDimage program, but than you say to import
    THERE'S NO ''IMPORT'' OPTION HERE
    ;-;
     

Share This Page