One Piece Romance Dawn Translation Project

Discussion in 'PSP - Games & Content' started by MrShyCity, Dec 20, 2012.

Dec 20, 2012
    • Newcomer

    2012Z New Member

    Member Since:
    Jan 1, 2013
    Message Count:
    23
    Country:
    Philippines
    you can extend text... just move the last value as long as there's an empty byte (00).


    • Newcomer

    2012Z New Member

    Member Since:
    Jan 1, 2013
    Message Count:
    23
    Country:
    Philippines
    you can extend text... just move the last value as long as there's an empty byte (00).
    • Newcomer

    JohnyM New Member

    Member Since:
    Dec 28, 2012
    Message Count:
    22
    Country:
    Greece
    sry for ultra fail question but does anyone know how to play .pmf videos on pc??
    • Member

    Romsstar New Member

    Member Since:
    Sep 14, 2008
    Message Count:
    447
    Country:
    Germany
    Yeah I know. I was talking about extending in areas where you don't have 0s, so extending over the maximum of 0s without overriding existing values.

    There is a ripper for pmf I forgot how it was called though.
    • Newcomer

    2012Z New Member

    Member Since:
    Jan 1, 2013
    Message Count:
    23
    Country:
    Philippines
    • Newcomer

    2012Z New Member

    Member Since:
    Jan 1, 2013
    Message Count:
    23
    Country:
    Philippines
    If only we could extract those BIN files (text) on common.pac and rebuild them... most probably decode/decompress it and viceversa.
    • Member

    Romsstar New Member

    Member Since:
    Sep 14, 2008
    Message Count:
    447
    Country:
    Germany
    Working on it. Trying to understand quickbms. it is pretty convenient. Just never used it before. But I figured out the stuff it needs. now I have to figure out how to process it into code.
    once that is done, quickbms can rebuild files too. so this shouldn't be an issue.
    • Newcomer

    2012Z New Member

    Member Since:
    Jan 1, 2013
    Message Count:
    23
    Country:
    Philippines
    thats good.... it really helps... so that we don't have to worry about those switches & text padding.
    • Member

    Takanato New Member

    Member Since:
    Jun 27, 2009
    Message Count:
    455
    Location:
    Jamaica
    Country:
    Jamaica
    Lol can you do the blackscreen fix for the english version :O
    • Member

    Romsstar New Member

    Member Since:
    Sep 14, 2008
    Message Count:
    447
    Country:
    Germany
    Extracting test of files in common.pac

    Filesize, check
    Offsets, check
    Working on filenames+folders+reinsertion.
    But not bad so far...

    Attached Files:

    • Newcomer

    Matheussj New Member

    Member Since:
    Jan 5, 2013
    Message Count:
    17
    Location:
    João Pessoa, Brazil
    Country:
    Brazil
    Hey ,i new around here, but does someone fixed the black screen problem? Thanks :D

    EDIT:
    Aw, forget it, the problem is fixed.
    So, since i DON'T KNOW how to patch a game, can someone explain me how to do it?
    Or even better, can someone upload a link of the game already translated with this new patch
    THANKS IF SOMEONE HELP ME
    I'M A COMPLETE NOOB AT THIS THING :P
    Sorry for the bad english :(
    Last edited by Matheussj, Jan 5, 2013
    • Newcomer

    JohnyM New Member

    Member Since:
    Dec 28, 2012
    Message Count:
    22
    Country:
    Greece
    sooo it seems u made a bms(logically) file that would extraxt the pac files with ARC header (well with the noob logic so if i am way too off srt) soooo will you u share this marvelous tool with the mortal ones in this site one day? or will you keep it all for yourshelf? (no offense it just ring the wrong bell:P)
    • Member

    Romsstar New Member

    Member Since:
    Sep 14, 2008
    Message Count:
    447
    Country:
    Germany
    Yes I will but it isn't working yet the way I want. It extracts but without filenames and folders because I just started writing the script.
    • Newcomer

    Matheussj New Member

    Member Since:
    Jan 5, 2013
    Message Count:
    17
    Location:
    João Pessoa, Brazil
    Country:
    Brazil
    So, err, can...someone...help me with my problem?
    I just need to know how to install this patch on the game :D
    Or, if somebody have a good soul, upload already the game patched with this program to everybody download it and be happy :D
    Sorry for the maybe double post, but nobody anwsered me D:
    • Member

    MrShyCity Member Class Zero - No.00 SHY

    Member Since:
    Sep 13, 2012
    Message Count:
    194
    Location:
    Flip
    Country:
    Philippines
    download the old beta it has a program but make sure you make a backup of your file
    you can also use UMDgen
    • Newcomer

    Matheussj New Member

    Member Since:
    Jan 5, 2013
    Message Count:
    17
    Location:
    João Pessoa, Brazil
    Country:
    Brazil
    The old beta? But the new isn't the one that fix the black screen problem? I'm having this at the moment
    I've downloaded the new beta, but i don't know how to apply this to the game
    Yeah, i already have the Original Iso here, unpatched and all...
    • Member

    MrShyCity Member Class Zero - No.00 SHY

    Member Since:
    Sep 13, 2012
    Message Count:
    194
    Location:
    Flip
    Country:
    Philippines
    old beta has the program and .txt tutorial on how to apply
    • Newcomer

    Matheussj New Member

    Member Since:
    Jan 5, 2013
    Message Count:
    17
    Location:
    João Pessoa, Brazil
    Country:
    Brazil
    Okay, but the NEW beta is the black screen fixed one, right?
    Thanks for the anwser :D
    • Member

    MrShyCity Member Class Zero - No.00 SHY

    Member Since:
    Sep 13, 2012
    Message Count:
    194
    Location:
    Flip
    Country:
    Philippines
    its fixed on some part but not all of them
    im still trying to fix it.
    • Newcomer

    Matheussj New Member

    Member Since:
    Jan 5, 2013
    Message Count:
    17
    Location:
    João Pessoa, Brazil
    Country:
    Brazil
    In case i preffer use the UMDgen, what do I do?
    I trying to understand what you put at this text, but i can't D:
    I mean, ok, i put the ISO at this CDimage program, but than you say to import
    THERE'S NO ''IMPORT'' OPTION HERE
    ;-;

SPONSORED LINKS
 

Share This Page