NOOB PARADISE - ask away

Discussion in 'Wii - Hacking' started by richglix, Jan 26, 2009.

Jan 26, 2009

NOOB PARADISE - ask away by richglix at 11:58 PM (844,540 Views / 6 Likes) 13,016 replies

  1. John_Ice

    Member John_Ice GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    185
    Location:
    Here we go! Mama mia!
    Country:
    United States
    You have to update your cIOS, your system are out of date... Run Modmii and redo all the things via Modmii for your system menu and you will be ok. It will update all your system.
     


  2. Sledge1

    Member Sledge1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    164
    Country:
    Australia
    Ok did all that... seems to be all running ok, but WiiFlow still does the same thing.
    Tries to start the game, but then goes back to Sysmenu..
     
  3. John_Ice

    Member John_Ice GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    185
    Location:
    Here we go! Mama mia!
    Country:
    United States
    Can you repost your syscheck because we don't have much details about your setup now and what you have tried.
     
  4. Sledge1

    Member Sledge1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    164
    Country:
    Australia
    Sure, here you go :)
    Warning: Spoilers inside!
     
  5. John_Ice

    Member John_Ice GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    185
    Location:
    Here we go! Mama mia!
    Country:
    United States
    Nice, all seems ok now :-) Did you try with another loader like USBLoader Gx to see if it will do the same thing, just to see if it fix the problem or it will be the same.
     
  6. Sledge1

    Member Sledge1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    164
    Country:
    Australia
    Loading up configurable loader atm to test it..

    Which says.. ERROR : custom IOS 248 could not be found (changing that to use 224)

    Ok first game works fine ...

    But Configurable loader seems unstable to me...

    And i prefer Wiiflow anyway...
    Just gotta work out what i've done wrong :)
    Is there a way to 'reset' wiiflow to tell it where to find the games etc?
     
    Last edited by Sledge1, Jan 10, 2017
    John_Ice likes this.
  7. John_Ice

    Member John_Ice GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    185
    Location:
    Here we go! Mama mia!
    Country:
    United States
    IDK because I don't use it but I'm sure somebody else can help you with WiiFlow.
     
    Sledge1 likes this.
  8. GreyWolf

    Member GreyWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Messages:
    3,107
    Country:
    United States
    You don't have an IOS248. :P Try setting CFG to use 249. Are you sure it's the latest CFG loader? I thought it defaulted to 249.
     
  9. Sledge1

    Member Sledge1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    164
    Country:
    Australia
    pretty sure i got the latest yes.. and that's what i thought too... (when it's starting it says you NEED 249)
    But in the setup guide it says this:
    Warning: Spoilers inside!
    i'll get back to it tonight and see if changing that to 249 helps...

    But that doesn't explain why WiiFlow doesn't work
     
  10. GreyWolf

    Member GreyWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Messages:
    3,107
    Country:
    United States
    WiiFlow is really flaky setting it up. Try looking for an app called "Wiiflow Start Configurator". It will let you set the loader's cIOS from outside of the app.
     
  11. Sledge1

    Member Sledge1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    164
    Country:
    Australia
    Cheers

    But didn't seem to do anything to help..
    Seems to be the same issue as these guys?
    https://github.com/WhiteNeo/wiiflow/issues/557

    I've tried setting 'Force cIOS load' to ON and it now seems to work!
    Will continue to check :)
     
    Last edited by Sledge1, Jan 12, 2017
  12. JohnMcDaniel

    Newcomer JohnMcDaniel Newbie

    Joined:
    Jan 12, 2017
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I am wondering if it possible to restore nintendo's system software to the wii. I modded my first one and then tried to update it via nintendo update and now when i start my wii it goes to a different loader thing instead of the wii menu. since then i have successfully modded another wii with a cios installer, usb loader gx, nintendont, and a media player. Any suggestions on how to fix the first one.
     
  13. GreyWolf

    Member GreyWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Messages:
    3,107
    Country:
    United States
    If you installed an official update via network update or a disc one then it probably put stubs in any cIOS slots you had. You should be able to reinstall them.
     
  14. J0hnr3ad

    Newcomer J0hnr3ad Newbie

    Joined:
    Jan 13, 2017
    Messages:
    1
    Country:
    United Kingdom

    Hi guys I'm looking for some help as I'm about to pull my hair out! I've successfully missed my Wii, added the homebrew channel and ran SNES and nes emulators but my trouble starts with wiiflow. I can't seem to find where to put my roms as left in the SNES/ ROMs folder doesn't seem to work. If I'd never seen wiiflow working with its jazzy covers then I would of been happy running emulators from the home screen..........Please help me....

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Hi guys I'm new to this Wii modding stuff and I've run into a bit of a problem. I've successfully modded my Wii and added the homebrew channel and ran emulators without problem but I can't seem to get Wii flow to work. I know it won't automatically download covers for older consoles but my problem is where do I put my SNES ROMs?
     
  15. pokepokepoke

    Newcomer pokepokepoke Newbie

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    8
    Country:
    Australia
    I would like to uninstall all Hacks on my Wii.. I hacked it about 5 years ago+ and don't remember what I have installed..

    Buut when I load Priiloader, It has the following Info.. IOS v80
    Systemmenu v514 Priiloader v0.8.1 (r0x03dd451c)

    I would be appreciative of any help ^_^ thank you.
     
  16. turns2ashes

    Newcomer turns2ashes Member

    Joined:
    Jan 16, 2017
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    How would one load SNES, NES emulator into home brew? And how does one get a mod on my wii so I can just download the wii games I want to play and not pay stupid amounts of money for them?
     
  17. GreyWolf

    Member GreyWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Messages:
    3,107
    Country:
    United States
    There are tons of posts on this site about your first two questions already. As to your third: go buy the games if you like them and you want to play them. Nobody here can or will tell you where to get pirated games.
     
  18. turns2ashes

    Newcomer turns2ashes Member

    Joined:
    Jan 16, 2017
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    That's a valid point. I do apologize for suggesting pirated games.
     
  19. GeneraLight

    Member GeneraLight GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2012
    Messages:
    142
    Country:
    United States
    Is there a homebrew app on the Wii that tells you detailed information about your Wii console, like 3DSident on the 3DS? I'd like to know what hardware revision my Wii is.
     
  20. GreyWolf

    Member GreyWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Messages:
    3,107
    Country:
    United States
    SysCheck
     

Share This Page