Official Luma3DS - Noob-proof 3DS Custom Firmware

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Aurora Wright, Jan 19, 2016.

Jan 19, 2016
  1. Aurora Wright
    OP

    Member Aurora Wright GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Messages:
    1,450
    Country:
    Italy
    Last edited by Aurora Wright, Jan 12, 2017


  2. Svaethier

    Member Svaethier GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 2, 2013
    Messages:
    1,290
    Location:
    Sault Ste. Marie, Michigan
    Country:
    United States
    Does this work with ctrboot? If so can you provide the boot.cfg file that'll work with this and rxtools? I'd do it myself but don't know how :/
     
  3. Koalabuttz

    Newcomer Koalabuttz Member

    Joined:
    Oct 31, 2015
    Messages:
    12
    Location:
    FL
    Country:
    United States
    I love the idea of people editing or making their own CFWs. Good job on making it O3DS compatible :)

    edit: Little did I know when I wrote this, it would become one of the most used CFWs due to it's A9LH compatibility. Good job Aurora Wright XD
     
    Last edited by Koalabuttz, Mar 22, 2016
  4. Aurora Wright
    OP

    Member Aurora Wright GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Messages:
    1,450
    Country:
    Italy
    Code:
    [DEFAULT]
    path = /ReiNand.dat
    delay = 150
    payload = 1
    Try this with BootCtr. I have very good boot rates with it.
    Add another section for RxTools replacing the .dat path and the "DEFAULT" to one of the keys it mentions in the default config.ini
     
  5. kiwiis

    Member kiwiis キウィイス

    Joined:
    Sep 8, 2015
    Messages:
    324
    Country:
    Antarctica
    Nice. I'll have to give this a try sometime instead of rxTools. :)
     
  6. Svaethier

    Member Svaethier GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 2, 2013
    Messages:
    1,290
    Location:
    Sault Ste. Marie, Michigan
    Country:
    United States
    Works great like rxtools, just no 'rx10.x.x' in system settings and i guess it takes up less space then rxtools does.
     
  7. reiyu

    Member reiyu Canadian, eh?

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Messages:
    859
    Country:
    Canada
    wow, great job on making it o3DS compatible! any chance you'd be able to add region free patches like what GW has?
     
  8. Svaethier

    Member Svaethier GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 2, 2013
    Messages:
    1,290
    Location:
    Sault Ste. Marie, Michigan
    Country:
    United States
    Think this already has region free like most (if not all) CFWs now these days.
     
    Tzuba likes this.
  9. Zidapi

    Member Zidapi GBAtemp Addict

    Joined:
    Dec 1, 2002
    Messages:
    2,837
    Country:
    Australia
    You didn't like my suggested title? :sad:

    But seriously, good work, and good luck.
     
  10. Memoir

    Member Memoir A Hero to Zero

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    3,868
    Location:
    Wyoming
    Country:
    United States
    .. But I like the splash screen, customizationnnn.. Anyway. Gonna try this when I get home. Got CTR setup so I boot into Pasta mode on RX if I need sysnand with sig patches.

    If I can have an aio, that'd be awesome!
     
    Last edited by Memoir, Jan 20, 2016
  11. Supster131

    Member Supster131 (づ。◕‿‿◕。)づ *:・゚✧

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    3,150
    Location:
    My Computer
    Country:
    United States
    Thanks for this! Glad I can use ReiNAND on my o3DS as well!
     
  12. reiyu

    Member reiyu Canadian, eh?

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Messages:
    859
    Country:
    Canada
    reinand doesn't have region free. you gotta use FMP or NTR, which is an additional step that could be integrated... hopefully.
     
  13. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBATemp's Official Waifu™ Furry trash

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    17,323
    Location:
    Between insane and insecure
    Country:
    Antarctica
    Quick question, I love the boot screen, can I bring it back?
     
  14. Svaethier

    Member Svaethier GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 2, 2013
    Messages:
    1,290
    Location:
    Sault Ste. Marie, Michigan
    Country:
    United States
    Pretty sure you could edit it back in provided she provide the source code for us with gitbin
     
  15. Noktrnl

    Newcomer Noktrnl Newbie

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    so im using rei 3.1 on a n3ds xl. sysnand is 9.2 (or 9.0? I got the 9.2 update from "that iso site" and i hear the 9.2 might be mislabeled)

    Anyways, would i only need the firm file from rei's link, or would I also need the 9.0/9.2 firm bin stored somewhere else?
     
    Ronflex2.0 likes this.
  16. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBATemp's Official Waifu™ Furry trash

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    17,323
    Location:
    Between insane and insecure
    Country:
    Antarctica
    I am also unable to get this boot with CtrBootManager, I just keep ending up with a black screen.
    Old3DS running 9.0 SysNAND, I also have RXtools and Cakes running 10.4 EmuNAND
     
    Last edited by Crystal the Glaceon, Jan 20, 2016
  17. Svaethier

    Member Svaethier GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 2, 2013
    Messages:
    1,290
    Location:
    Sault Ste. Marie, Michigan
    Country:
    United States
    Make sure your dat file isn't 0kb and on your sd card root
     
  18. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBATemp's Official Waifu™ Furry trash

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    17,323
    Location:
    Between insane and insecure
    Country:
    Antarctica
    Nope, that's just fine, here's my boot.cfg
    Warning: Spoilers inside!
     
  19. Svaethier

    Member Svaethier GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 2, 2013
    Messages:
    1,290
    Location:
    Sault Ste. Marie, Michigan
    Country:
    United States
    Change key to offset and 0 to match rxtools offsef
     
  20. kiwiis

    Member kiwiis キウィイス

    Joined:
    Sep 8, 2015
    Messages:
    324
    Country:
    Antarctica
    All CFW except Gateway uses 0x12000 offsets.
     
    gnmmarechal, Ronflex2.0 and Stecker8 like this.

Share This Page