ios downgrader problem

Discussion in 'Wii - Hacking' started by redrumbrg, Jan 6, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Jan 6, 2009

ios downgrader problem by redrumbrg at 6:19 PM (1,634 Views / 0 Likes) 13 Comments

    • Newcomer

    redrumbrg New Member

    Member Since:
    Apr 27, 2008
    Message Count:
    42
    Country:
    Aruba

    i got the same problem. i am using 3.3v1u , the first time i ran the downgrader it downloaded and installed ios31 but that was it then it said to restart. i restarted and it would not play any trucha signed discs at all, in fact it told me the system files were corrupted, so i restarted again and it still would not play trucha signed discs ( it gives the error ). so i then tried the downgrader again and this time you hit A and it says hit any button to restart, it seems that it doesn't detected any trucha patched ioses but the system will not allow any trucha signed discs. any thoughts on the matter?
    • Member

    digitydogs 404 Error: Member Not Found

    Member Since:
    Oct 19, 2008
    Message Count:
    1,352
    Location:
    Md,US
    Country:
    United States
    Opening a new topic for this isnt going to get you any faster answers. Be patient there are people working on this and trying to figure it out
    • Newcomer

    redrumbrg New Member

    Member Since:
    Apr 27, 2008
    Message Count:
    42
    Country:
    Aruba
    thanks for the update
    • Newcomer

    redrumbrg New Member

    Member Since:
    Apr 27, 2008
    Message Count:
    42
    Country:
    Aruba
    i found this topic

    http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/686800

    now they seem to say that this works for making trucha signed discs work on 3.3v1 but you have to downgrade to 3.2. i thought that the ios downgrader allows you to keep the same system menu but with the trucha bug . however i can't seem to make that work, would downgrading to 3.2 fix the problem with the trucha bug or just change the system menu ?

    thanks
    • Member

    djtaz PM's Full - Wadder Me

    Member Since:
    Sep 21, 2008
    Message Count:
    2,997
    Country:
    Ireland
    Did you also run the cIOS downgrader and try to go back down to 3.2 firmware?
    • Newcomer

    redrumbrg New Member

    Member Since:
    Apr 27, 2008
    Message Count:
    42
    Country:
    Aruba
    i didnt want to go back to the 3.2 , i am fine with the 3.3v1 setup but wanted the trucha bug. was i wrong in thinking that the ios downgrader would give me back the trucha bug?

    on an another note how safe is the process of using the cios downgrader to change the system menu?
    • Former Staff

    ether2802 we have the techno...!!

    Member Since:
    Oct 14, 2007
    Message Count:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    It is actually safer, 'cuz the process last less time than IOS Downgrader, if it restart your Wii, it is because you don't need it, or do 3.4 and then 3.3 and then IOS Downgrader...!!! [IMG]
    • Newcomer

    redrumbrg New Member

    Member Since:
    Apr 27, 2008
    Message Count:
    42
    Country:
    Aruba
    thanks for the info i will try to see what i can do then, i figured the reason why the ios downgrader restarted was because it couldn't detect any trucha patched ioses.
    • Member

    ashesburn New Member

    Member Since:
    Apr 6, 2008
    Message Count:
    208
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Damn! Just saw a whole chunk of msg I posted elsewhere. [IMG]

    Anyway I figured that it didn't work for me because I did not upgrade pass 3.2. All my IOSes should still be in their original unpatched state. Thus still able to read trucha signed discs.

    Am I right? I should be... [IMG]
    • Newcomer

    redrumbrg New Member

    Member Since:
    Apr 27, 2008
    Message Count:
    42
    Country:
    Aruba
    i believe so ashesburn . sorry for the confusion i was just trying to find solutions to the problem. but thanks for the update.
    • Member

    ashesburn New Member

    Member Since:
    Apr 6, 2008
    Message Count:
    208
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    No problem. We were having a little chat about it back in the previous topic here. Have a read there. Not sure whether it'll help you with your problem though. [IMG]
    • Newcomer

    xlqdmagikx New Member

    Member Since:
    Oct 4, 2009
    Message Count:
    3
    Country:
    United States
    IOS downgrader does nothing, does not work, if your wii is version 3.1u or earlier from what I can tell.

    I am assuming anything earlier than 3.1U means your systems software is so old ios downgrader does nothing

    though it seems IOSdowngrader does nothing to your wii if it is version 3.1U or earlier, i would still run it just in case, why not, no harm in it immediately telling you its ok to restart.

    all I had to use was the CIOSCORP installer from the homebrew channel.

    The directions I am using tell me to do quite a few things before these steps, but I had an issue with "IOSdowngrader" that I solved

    My softmod instructions tell me to:

    - install IOS60patched.wad than restart wii

    - Launch Homebrew Channel again and run cios rev10 installer (funky music
    ! choose network install!) It may freeze, restart wii

    - Launch Homebrew channel again and run IOSdowngrader:

    When I pressed A, to agree and continue nothing happened, it just prompted me to hit A immediately to restart the wii

    It seemed like it did nothing, nothing installed, nothing changed

    I learned that there was nothing for IOSdowngrader to do b/c i was at 3.1u which is OLD

    -run cioscorp was the next step, I did it, and it worked, it installed everything fine.

    that was the last step for my instructions but i was nervous to do it since ios downgrader did nothing

    All my games play fine via usb drive (usb loader gx) that are supposed to work at this stage.

    I will be upgrading it to 4.1u in ten minutes from now for all the new games, so if I do not post again, that means everything worked perfect for me though IOSdowngrader did nothing but prompt me to restart, OR PRESS OK to continue

    the post i found that alerted my dumb self to this was found here:

    http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/9/686800

    "You don't have to worry about your 3.1u automatically upgrading or anything like that when connected to the internet. Plus you are on 3.1u so it's not like you need to worry about downgrading anyway."
    • Member

    xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Member Since:
    Jul 18, 2008
    Message Count:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    dude, get out of here with your bullshit.
    please.
    • Former Staff

    Gaisuto Lose 2 Levels.

    Member Since:
    Oct 27, 2002
    Message Count:
    5,921
    Location:
    Palm Coast
    Country:
    United States
    No point in commenting on a post from more than half a year ago, they probably won't respond back lol. Closed.

SPONSORED LINKS
 
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page