I need help i cant see my iso's on my psp

Discussion in 'PSP - Hacking & Homebrew' started by willware11, Aug 4, 2016.

  1. willware11
    OP

    willware11 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Aug 4, 2016
    United States
    Im new to hacking, but i have the 6.61 PRO-C custom firmware and i tried to add iso's but for some reason it doesn't show. I made a iso folder in the root of the memory card so i dont know what's wrong. Any help would be appreciated and thanks in advanced.
     


  2. nero99

    nero99 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,907
    867
    Sep 18, 2014
    United States
    are the iso names in all capital letters? it would be "GAME NAME".ISO replace game name with whatever name you see fit.
     
  3. streetbrawler123

    streetbrawler123 GBAtemp Regular

    Member
    182
    16
    Mar 9, 2013
    Netherlands
    did you called your folder ISO ???
     
  4. Ryupower

    Ryupower Brood

    Member
    2,924
    433
    Oct 8, 2007
    United States
    you must also have a

    root : / PSP / GAME folder (the NORMAL PSP GAME Folder)
    for the iso to show up on the XMB
     
  5. willware11
    OP

    willware11 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Aug 4, 2016
    United States
    I have all of this but it still wont appear
     
  6. ScarletDreamz

    ScarletDreamz [Debug Mode]

    Member
    2,571
    1,112
    Feb 16, 2015
    United States
    California
    For the games to be shown, the firmware needs to be launched, in this case, if you got 6.61 and its not permanent, you need to relaunch it again, if you put the permanent patch for it, then you need to have an ISO folder on the root of the memory stick.

    X:/ISO/gameshere.iso or gameshere.cso -> this are for the ISO games.
    X:/PSP/Game/GameFolders -> this are for the homebrew games on yoru psp.

    Please confirm that you indeed have the custom firmware running, not just applied, also specify the CORRECT and EXACT model of your psp, as well as the CORRECT and EXACT custom firmware, as example " Custom Firmware 6.61 PRO-C2".

    Ill be glad to help you!
     
    Last edited by ScarletDreamz, Aug 4, 2016
  7. willware11
    OP

    willware11 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Aug 4, 2016
    United States
    Yes i have the firmware running and i have the psp 1000. On system settings it says i have 6.61 PRO-C but im not really sure if that's the name of the firmware
     
  8. ScarletDreamz

    ScarletDreamz [Debug Mode]

    Member
    2,571
    1,112
    Feb 16, 2015
    United States
    California
    By having a PSP 1000, its a Fat PSP. and yes by running the custom firmware you should have the "6.61 PRO-C" on system settings, however, that's not the latest firmware available.

    I Uploaded the last version of the custom firmware, just make sure your psp it son 6.61 and your model its the psp 1000 before applying:
    Here is the Latest Version of the Custom Firmware: http://s000.tinyupload.com/index.php?del_id=60733690162347561276
    And here is the Latest Version of the Permanent Patch: http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=00372569352924135627

    To set it up, Run first the Custom Firmware Installer, and Uninstaller your current custom firmware.
    Run the installer again in order to install the new firmware. which is 6.61 Pro C2.
    then lastly run the Permanent Patch to make it permanent.

    After that, you can just format your Memory Stick via System settings, and it will create every folder you need, just place your .iso games inside the ISO folder. make sure they are .ISO or .CSO
     
  9. willware11
    OP

    willware11 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Aug 4, 2016
    United States
    Just to make sure im doing it right first i have to uninstall my current firmware then install the new one?
     
  10. ScarletDreamz

    ScarletDreamz [Debug Mode]

    Member
    2,571
    1,112
    Feb 16, 2015
    United States
    California
    Sorry for the late repsonse i distracted watching videos lol.
    Yeah, there are no issues reported while upgrading, but i forgot to answer, is your custom firmware the one you got atm, the current one, permanent? meaning, while you turn on the psp its the custom firmware loaded already?
     
  11. willware11
    OP

    willware11 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Aug 4, 2016
    United States
    Is it suppose to say 6.61 PRO C2 in system settings before i reset because it still says 6.61 PRO-C

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Lol it's fine, Yes the custom firmware is permenant but it doesn't say 6.61 C2
     
  12. ScarletDreamz

    ScarletDreamz [Debug Mode]

    Member
    2,571
    1,112
    Feb 16, 2015
    United States
    California
    turn off completly your PSP, but, completly, meaning, no stand by mode, hold the power button till the light turns completly off, then turn it on, and go to system settings, if your system version still says 6.61 Pro-C, it means its permanent.
     
  13. willware11
    OP

    willware11 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Aug 4, 2016
    United States
    yeah i know that but i thought you said it was supposed to say 6.61 PRO C2?
     
  14. ScarletDreamz

    ScarletDreamz [Debug Mode]

    Member
    2,571
    1,112
    Feb 16, 2015
    United States
    California
    Nop, it will say C2 once you update the firmware. or its supposed to say C2 when you update the firmware.
     
  15. willware11
    OP

    willware11 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Aug 4, 2016
    United States
    Ohh, so to update it i have to reset my memory stick?
     
  16. ScarletDreamz

    ScarletDreamz [Debug Mode]

    Member
    2,571
    1,112
    Feb 16, 2015
    United States
    California
    No, lol, this is getting out of hand xD

    1.- Remove your current custom firmware BY LAUNCHING the pro updater or whatever file it appears [Not The Fast Recovery].
    2.- Install The Firmware i sent you, 6.61 PRO C-2.
    3.- Make it permanent with the patch i also sent you.
    4.- Format your memory stick via System Settings, if you want the PSP to create all the needed folders.
     
  17. willware11
    OP

    willware11 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Aug 4, 2016
    United States
    Oh thank you i got it now and sorry it took so long xD
     
  18. ScarletDreamz

    ScarletDreamz [Debug Mode]

    Member
    2,571
    1,112
    Feb 16, 2015
    United States
    California
    No worries, after all the process, put a game in .iso or .cso format on the ISO folder, and make sure it appears, please let me know if the issue is fixed ;D
     
  19. willware11
    OP

    willware11 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Aug 4, 2016
    United States
    I will, thanks again:)
    I know it's late but i got it to work earlier so thanks. I've been trying to do it since yesterday so I appreciate it :)
     
  20. ScarletDreamz

    ScarletDreamz [Debug Mode]

    Member
    2,571
    1,112
    Feb 16, 2015
    United States
    California
    No problem, glad i could help.