How To Softmod (Hack) Your PSP

Discussion in 'PSP - Hacking & Homebrew' started by Rydian, May 23, 2011.

May 23, 2011

How To Softmod (Hack) Your PSP by Rydian at 7:32 PM (264,841 Views / 20 Likes) 1,093 Comments

    • Member

    Jiehfeng Silence

    Member Since:
    Aug 15, 2012
    Message Count:
    3,282
    Location:
    I dunno
    Country:
    Sri Lanka
    It's not in hacked mode O_o
    Anyway, I googled it and made the folders. And I put the update eboot. But it doesn't appear in the games.
    Do I need Chickhen to update my PSP? Cause I'm having problems using chickhen


    • Member

    xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Member Since:
    Jul 14, 2008
    Message Count:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    ms0:/psp/game/update/"pbp file goes here"

    Like that. Updating to a higher OFW doesn't rely on any hacks.
    • Member

    Jiehfeng Silence

    Member Since:
    Aug 15, 2012
    Message Count:
    3,282
    Location:
    I dunno
    Country:
    Sri Lanka
    But when I put the update file in the game folder, it doesn't appear in the psp
    • Member

    xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Member Since:
    Jul 14, 2008
    Message Count:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    Is it in it's Update Folder?
    • Member

    Jiehfeng Silence

    Member Since:
    Aug 15, 2012
    Message Count:
    3,282
    Location:
    I dunno
    Country:
    Sri Lanka
    Yes, it is.
    PSP says there are no games
    • Member

    Jiehfeng Silence

    Member Since:
    Aug 15, 2012
    Message Count:
    3,282
    Location:
    I dunno
    Country:
    Sri Lanka
    Just tried adding cfw enabler in the update file too and that too doesn't appear. There must be some problem.
    I'm using a usb connector.
    • Member

    xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Member Since:
    Jul 14, 2008
    Message Count:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    The only way to determine that this is truly a problem is if you give us a screencap of your file hierarchy. (this stick is the one you've just formatted? What sort is it?)
    • Member

    Jiehfeng Silence

    Member Since:
    Aug 15, 2012
    Message Count:
    3,282
    Location:
    I dunno
    Country:
    Sri Lanka
    I connected my psp in and formatted it. The memory stick in the psp was Sony Memory Stick 4GB (the original memory stick which came with the psp)

    Files
    • Member

    xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Member Since:
    Jul 14, 2008
    Message Count:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    And nothing shows up? That's totally bizarre....

    What if you just throw some random crap in the PSP/GAME folder to check if you can even get corrupted data to show up on the xmb?
    • Member

    Jiehfeng Silence

    Member Since:
    Aug 15, 2012
    Message Count:
    3,282
    Location:
    I dunno
    Country:
    Sri Lanka
    Random Crap thrown.
    Still nothing. This is something serious
    • Member

    xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Member Since:
    Jul 14, 2008
    Message Count:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    You could always try restoring to the default settings in the Settings menu which effectively formats flash1. That may make a difference...
    • Member

    Jiehfeng Silence

    Member Since:
    Aug 15, 2012
    Message Count:
    3,282
    Location:
    I dunno
    Country:
    Sri Lanka
    Nope. Tried that too. I'm so frustrated :(
    • Member

    xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Member Since:
    Jul 14, 2008
    Message Count:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    If you drop an ISO into the ISO Folder does it show as corrupted?
    • Member

    Jiehfeng Silence

    Member Since:
    Aug 15, 2012
    Message Count:
    3,282
    Location:
    I dunno
    Country:
    Sri Lanka
    Nope. It just doesn't appear then.
    What did I do wrong?!
    • Member

    Jiehfeng Silence

    Member Since:
    Aug 15, 2012
    Message Count:
    3,282
    Location:
    I dunno
    Country:
    Sri Lanka
    Hahahahah! :lol:
    Found the problem. My PSP was named removable disk, until I changed it to PSP. Then I changed it to Jiehfeng.
    I guess the PSP is mixing it's name and the file :rofl:

    EDIT: Starting... It says connect the charger, when charged enough the update will start. Oh god :mellow:
    Last edited by Jiehfeng, Nov 26, 2012
    • Newcomer

    ZeroUnderOne New Member

    Member Since:
    Mar 15, 2007
    Message Count:
    13
    Country:
    United States
    Does PSN work with the latest 6.60 cfw? My apologies if the answer is somewhere obvious and I missed it.
    • Member

    Rydian Resident Furvert™

    Member Since:
    Feb 4, 2010
    Message Count:
    27,886
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    PSN works with the latest PRO, both 6.20 and 6.60 last I checked.
    • Member

    Jiehfeng Silence

    Member Since:
    Aug 15, 2012
    Message Count:
    3,282
    Location:
    I dunno
    Country:
    Sri Lanka
    Thankyou so much guys! Hack successful.
    And I have a question, my friend has a system software of 6.35. Will it work on that?
    • Member

    Rydian Resident Furvert™

    Member Since:
    Feb 4, 2010
    Message Count:
    27,886
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    He should upgrade to 6.60 (PSP 1000 or earlier 2000) or downgrade to 6.20 (later 2000 or any 3000/Go).

    There are hacks for 6.35 and 6.39, but anything past 6.20 can't use it's temp hack, so if you can't use that you might as well go 6.60.
    Jiehfeng likes this.
    • Member

    Jiehfeng Silence

    Member Since:
    Aug 15, 2012
    Message Count:
    3,282
    Location:
    I dunno
    Country:
    Sri Lanka
    BTW, will CXMB work on this hack?

SPONSORED LINKS
 

Share This Page