Homebrew Discussion Thread

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Urza, Jan 2, 2008.

Jan 2, 2008

Homebrew Discussion Thread by Urza at 8:20 AM (45,703 Views / 0 Likes) 194 Comments

    • Member

    yeahitschris New Member

    Member Since:
    Mar 31, 2009
    Message Count:
    127
    Location:
    Lincoln, NE
    Country:
    United States
    ahh, okay thanks~


    • Member

    Feels Good Man New Member

    Member Since:
    Apr 15, 2007
    Message Count:
    1,643
    Country:
    Canada
    Actually, Moonshell 2 is a homebrew app that plays media files. It's NOT an actual firmware replacement and WONT boot commercial ROMs without something to make it do so.
    • Member

    baffle-boy New Member

    Member Since:
    Jul 29, 2009
    Message Count:
    458
    Location:
    EVERYWHERE
    Country:
    Canada
    hello im going to buy an EZ3in1 expansion pack.. and i was wondering what homebrew will make use of the RAM, also which browser is the best for speed (not hobro... dont want to install to comp) that has image display (so not linux...) i guess the choices left are Bunjalloo or the official opera browser, which is faster with my 3in1?? (or is there a third option?)
    • Member

    Christopher8827 New Member

    Member Since:
    Mar 15, 2009
    Message Count:
    104
    Country:
    Australia
    Bunjalloo only views pages in column mode. Opera views the page in overview mode but its nightmarishly slow.
    • Member

    danweb New Member

    Member Since:
    Jul 24, 2009
    Message Count:
    433
    Location:
    Unknown
    Country:
    Australia
    Sorry for my noobish question but...

    I heard that there is a homebrew N64 emulator for DS. Could someone please give me the name of this,

    thanks,
    DanWeb [IMG]
    • Newcomer

    ashman123 New Member

    Member Since:
    Sep 13, 2009
    Message Count:
    3
    Country:
    United Kingdom
    hey, is there/is there going to be an app that you can extract: .zip, .rar WinRAR Archive, .7zip files/folders directly from the ds.

    someone should do a WinRAR_DS.

    let me know if there is an app to open .zip and WinRAR Archive folders.

    [IMG]
    • Member

    SifJar Not a pirate

    Member Since:
    Apr 4, 2009
    Message Count:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    there is one for .zips, dont think it does anything else. It's called DSCompress.
    • Newcomer

    ashman123 New Member

    Member Since:
    Sep 13, 2009
    Message Count:
    3
    Country:
    United Kingdom

    yea but a WinRAR one would be great. considering no-one wants to pay for WinRAR after the trial runs out [IMG]
    any help to prolong winrar without paying?
    pm me if you know.
    • Member

    Briankealing New Member

    Member Since:
    Nov 25, 2008
    Message Count:
    641
    Country:
    United States
    ashman,
    Just use 7zip - they all do the same thing, unzip and zip up things, though 7zip is free.
    • Newcomer

    Sir G New Member

    Member Since:
    Jul 1, 2009
    Message Count:
    17
    Country:
    United States
    WinRAR should work forever without the trial as long as you click "Remind Me Later" when it asks you to buy it. I hope that I have helped you, sir.
    • Member

    DSFan08 New Member

    Member Since:
    Oct 9, 2008
    Message Count:
    100
    Country:
    United States
    I can't get either DSHobro and Bunjaloo to work.

    I had fail connections w/the first and "Failed" on the Data thing for Bunjaloo.
    • Member

    ashxu New Member

    Member Since:
    Dec 16, 2008
    Message Count:
    182
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    Moonshell or DSorganise
    • Member

    ashxu New Member

    Member Since:
    Dec 16, 2008
    Message Count:
    182
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    PictoDS, it's on the cbds website
    • Newcomer

    spm12 New Member

    Member Since:
    Oct 10, 2009
    Message Count:
    95
    Location:
    bronx NY
    Country:
    United States
    i have a question... im really wanna get the nes and the snes on my ds... 4 bragging rights with my friends how do i get that on m3 ds real?
    • Member

    Crazy-S New Member

    Member Since:
    Jun 18, 2007
    Message Count:
    166
    Location:
    http://gbatemp.net
    Country:
    Germany
    hey would it be possible to make a youtube player on Iplayer??
    and would it be possible to play Full Throttle on Iplayer (with a special Iplayer scumVM version
    • Newcomer

    Username_09 New Member

    Member Since:
    Nov 6, 2009
    Message Count:
    30
    Location:
    Imagination Land
    Country:
    Australia
    Probably yes to both if you can find someone to do the programming...
    • Member

    I am r4ymond PFE

    Member Since:
    Sep 18, 2009
    Message Count:
    1,703
    Location:
    Ionia
    Country:
    United States
    Yeah, I'm having problems with DSHobro and BeUp (the one with windows live) I can't seem to Log onto Wi-Fi...I got all the correct settings. And, there was a button for BeUp the "Use Firmware" button. What does that do? Many thanks to those who respond to my questions!
    • Banned

    Inunah The Female Mistaken for a Male.

    Member Since:
    Sep 14, 2009
    Message Count:
    2,679
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    How would I take a PC game originally made for Windows 98 and port it to the DS console? I have the CD for the game, and I don't know even one line of any coding language.
    • Member

    Alter New Member

    Member Since:
    Aug 22, 2009
    Message Count:
    151
    Location:
    Point "blank", on your "six".
    Country:
    United States
    Are there any good programs for reading books on the DS? If so, can I find books to download online (that I already legally own)?

    Also, why can't I see any contacts on BeUp whenever I'm log in? My avatar isn't there, and It's supposed to have support for that.

    Edit: What is CrocoDS?
    • Banned

    Inunah The Female Mistaken for a Male.

    Member Since:
    Sep 14, 2009
    Message Count:
    2,679
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Beup does have avatar support, but for some reason every time you log in you'll have to reset your avatar and possibly your display name.
    as to why you can't see any contacts, I would either assume that noone was online or you need to redownload Beup.

Share This Page