Hacking the WiiU: A Simple Progress Guide

Discussion in 'Wii U - Hacking & Homebrew' started by muskieratboi, Dec 9, 2012.

Dec 9, 2012
    • Member

    Maxternal Peanut Gallery Spokesman

    Member Since:
    Nov 15, 2011
    Message Count:
    5,204
    Location:
    Deep in GBAtemp addiction
    Country:
    Costa Rica
    even if they can update priiloader to work in vwii (right now it just bricks it) there's nothing it can alter in vWii to block updates since all updates come from outside the vWii in the normal Wii U mode.

    We would have towait for a priiUloader or something AFter that mode gets hacked


    • Member

    AdamBrunt New Member

    Member Since:
    Jun 24, 2003
    Message Count:
    655
    Country:
    So before I sell my Wii to partly fund buying a Wii U .... from reading on here, would I be correct in saying that the vast majority of my Wii backups are still playable on a Wii U by 'hacking' the vWii mode on the Wii U ?
    • Member

    muskieratboi Rydian's got some competition!

    Member Since:
    Sep 19, 2012
    Message Count:
    165
    Country:
    Australia
    yup.
    • Newcomer

    tabegoro New Member

    Member Since:
    Dec 30, 2012
    Message Count:
    5
    Country:
    United States
    So I am about to use the Tales of Symphonia hack, but I was wondering about emulators. What are the best emulators for SNES, gamecube, etc on the Wii U? Would they just be the same files that were the best on the Wii?
    • Newcomer

    Theophilus New Member

    Member Since:
    Dec 23, 2012
    Message Count:
    9
    Location:
    Sunnyvale, California
    Country:
    United States
    For most intents and purposes (read: not for the actual files required for hacking - mixing this up could result in bricking), vwii _is_ wii, so yes, the same emulators will be the best. My guess is that once u mode hacks are in full flight there will be emulators more specifically designed for it, maybe that can use the gamepad, etcetera.
    • Newcomer

    K Solis KSS1992

    Member Since:
    Dec 30, 2012
    Message Count:
    18
    Country:
    United States
    Hello! I Need some help lol Sorry for posting this in two threads but I was wonderign is there a way I can run VC Wads or Wii Ware Wads off the SD Card? I actually used (before I knew that trying to alter the system menu ios was more risky in vWii mode than in a regular wii) Dop-Mii in an attempt to install ios 236 and patched ios 80 on my vWii mode and it didnt go through because there was no trucha bug but I am assuming (hopefully correctly) that no damage has been done to my vWii mode because I have noticed zero change lol

    What I have done that has worked is install the HBC via smash stack and installed wads of vc games and one wii ware game. All have been working well so far.

    The thing I've been looking for all day is...how can I run my VC/Wii Ware Wads off of the SD Card???? (So as to save blocks on my vWii mode) When I try to do it it says failed to launch. For my regular wii I installed ios236 and then used dop mii to install the patched ios 80 (which patches the system menu I later learned) but as it would seem vWii mode is different and messing with the System Menu ios may be more risky than it would be with the regular wii.

    BUT the weird thing is TWO of my wads (Mario Party 2 and Wario Ware DIY Showcase) ACTUALLY DO run off the SD Card (after being moved to the SD Card and no longer being present on the system itself) perfectly. Why only these two and not the rest lol...is there a way I can get the rest to play off my SD card in the vWii Mode?
    • Newcomer

    win32rcbot New Member

    Member Since:
    Sep 13, 2009
    Message Count:
    60
    Country:
    Sudan
    Fail0verflow they seem never do fake, so take care of the new k...
    Last edited by win32rcbot, Dec 30, 2012
    • Newcomer

    Sasuke222 New Member

    Member Since:
    Dec 29, 2012
    Message Count:
    14
    Country:
    United States
    Noob here.

    So this makes the Wii U region free so I can import Wii U games from japan and play them?
    • Member

    gi5431 New Member

    Member Since:
    Dec 27, 2012
    Message Count:
    142
    Country:
    United States
    hi ppl. I installed the HBC successfully and now i'm moving on to usb loaders. The files i have on my PC are:

    d2x-v10-Beta52-vWii.zip
    d2x cIOS Installer v2.2.rar
    IOS236 Installer-6c.tar
    BlueDump boot.dol
    WiiFlow v4.0.5.zip

    Can anyone show me what my sd card should look like? I assume i have to open the . rar and .zip files? Also when i tried to copy d2x-v10-beta-vwii.zip to my sd card it gave an error message saying 'please insert the last disk of the multi-volume set and click ok'.

    Thanks ppl
    • Member

    Vappy New Member

    Member Since:
    May 23, 2012
    Message Count:
    661
    Country:
    United Kingdom
    No one knows yet what fail0verflow's exploit might be fully capable of, apart from the team themselves and anyone they may have told privately.

    Since it's the last day of 29C3, I guess they made no talks. Hoping they'll soon post something more than annoyingly cryptic hashes :P
    • Member

    gi5431 New Member

    Member Since:
    Dec 27, 2012
    Message Count:
    142
    Country:
    United States
    well i unzipped everything that could be unzipped, put it in the wii u, went into vwii homebrew channel and nothing was there. Not sure what to do now. Sorry for asking but i really don't wanna brick my wii-u
    • Newcomer

    OrgaMecha4253 New Member

    Member Since:
    Dec 11, 2012
    Message Count:
    20
    Country:
    United Kingdom
    I just want to know when they'll actually release the exploit:P
    • Member

    Ray Lewis New Member

    Member Since:
    Dec 30, 2012
    Message Count:
    1,364
    Country:
    United States
    Lessons learned, re-refocus. Cannot delete so forgive the edit:-)
    Last edited by Ray Lewis, Jan 16, 2013
    MrVestek likes this.
    • Member

    Ray Lewis New Member

    Member Since:
    Dec 30, 2012
    Message Count:
    1,364
    Country:
    United States
    Lessons learned, re-refocus. Cannot delete so forgive the edit:-)
    Last edited by Ray Lewis, Jan 16, 2013
    • Member

    gi5431 New Member

    Member Since:
    Dec 27, 2012
    Message Count:
    142
    Country:
    United States
    A link would be more useful
    • Member

    Ray Lewis New Member

    Member Since:
    Dec 30, 2012
    Message Count:
    1,364
    Country:
    United States
    Lessons learned, re-refocus. Cannot delete so forgive the edit:-)
    Last edited by Ray Lewis, Jan 16, 2013
    • Member

    gi5431 New Member

    Member Since:
    Dec 27, 2012
    Message Count:
    142
    Country:
    United States
    Sweet, everything is installed and working correctly. I used a different memory card to install the HBC and forgot about creating a new apps folder. Do i need anything else from the HBC installation? On the SD card i have the an apps folder; dump folder and txt; and wii flow folder. Is that all i need? I assume i can delete xyzzy, Fs-toolbox, cios installer from my apps folder now.
    • Member

    the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Member Since:
    Apr 29, 2011
    Message Count:
    12,329
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
    I should warn that RetroArch (or any 16/8-bit) emulators look like s**t on the Wii U Wii mode; this is due to how the Wii U scale the Wii resolution, and applies some odd filtering. Games that have the strobe effect look interlaced and not semi-transparent. Had I known this before, I wouldn't have installed HBC on the Wii U Wii mode. Not only that, but it looks blurrier than the Wii itself. What a f***ing joke.
    • Member

    muskieratboi Rydian's got some competition!

    Member Since:
    Sep 19, 2012
    Message Count:
    165
    Country:
    Australia
    you mean, like, the step by step tutorial linked in the OP? Ahem.
    • Member

    muskieratboi Rydian's got some competition!

    Member Since:
    Sep 19, 2012
    Message Count:
    165
    Country:
    Australia
    It's just upscaling a 480p signal to 1080p.
  1. Ray Lewis
    This message by Ray Lewis has been removed from public view by raulpica, Dec 31, 2012, Reason: Off-topic crap -rp.
    Dec 31, 2012

SPONSORED LINKS
 

Share This Page