[GUIDE] NSMB2 Custom Levels & Mods (The Easier Way)

Discussion in '3DS - ROM Hacking, Translations and Utilities' started by Gimzie, Aug 6, 2016.

?

Was this guide easy to follow? / Did it work?

  1. Easy to follow, but didn't work.

  2. Easy to follow, and worked.

  3. Not easy to follow, and didn't work.

  4. Not easy to follow, but worked.

Results are only viewable after voting.
  1. Gimzie
    OP

    Member Gimzie GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2016
    Messages:
    134
    Country:
    United States
    I really want to get this out of the way, so here I go.

    Next is dead.

    I have contact with all the people who worked on Next, along with me working in it for a while, and nobody wants to revive Next.
     


  2. jakeem

    Newcomer jakeem Member

    Joined:
    Jul 16, 2016
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    ok thanks for the info
     
  3. BuddyRoach

    Newcomer BuddyRoach Member

    Joined:
    Jan 18, 2017
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    sick burn..
     
  4. maorninja

    Member maorninja GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    365
    Country:
    United States
    BTW, um, I think it can be worded better.

    "THIS GUIDE WILL NOT WORK ON A STOCK 3DS ON SYSTEM VERSION 11.3. (If you want to know your firmware, check in system settings)"

    Also, "FULL A9LH"

    Um, sorry to be rude, but there is no "partial A9LH", so that wouldn't make any sence.
     
  5. Gimzie
    OP

    Member Gimzie GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2016
    Messages:
    134
    Country:
    United States
    Updated with new CoinKiller build, and some other minor thread updates!
     
    Returnofganon likes this.
  6. Gimzie
    OP

    Member Gimzie GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2016
    Messages:
    134
    Country:
    United States
    Another Coinkiller build update, this one contains a lot more sprite images.
     
  7. MrMann

    Newcomer MrMann Newbie

    Joined:
    Apr 4, 2017
    Messages:
    4
    Country:
    Antarctica
    I put the plugin in E:\plugin\000400000007AE00 and I put the Course,Model,and Unit folders in E:\OnionFS\000400000007AE00\romfs and when I open the game with ntr it flashes green as normal but it doesn't load the Course,Model,and Unit for some reason.
     
    Last edited by MrMann, Apr 17, 2017
  8. Gimzie
    OP

    Member Gimzie GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2016
    Messages:
    134
    Country:
    United States
    Don't worry, I know a lot of people have been having issues with OnionFS. A new method was released yesterday, and it is way easier to set up. I'm planning to update this thread today.
     
  9. MrMann

    Newcomer MrMann Newbie

    Joined:
    Apr 4, 2017
    Messages:
    4
    Country:
    Antarctica
  10. Gimzie
    OP

    Member Gimzie GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2016
    Messages:
    134
    Country:
    United States
    The new method doesn't seem to work, I've been trying to get it to work, and others haven't had any luck either.

    Meanwhile, I've posted some troubleshooting tips in the OnionFS section of the guide.
     
  11. Person74

    Newcomer Person74 Newbie

    Joined:
    Apr 18, 2017
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Whenever i try to launch my custom levels the game crashes on the screen right before the level starts, any idea what causes this?
     
  12. Gimzie
    OP

    Member Gimzie GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2016
    Messages:
    134
    Country:
    United States
    Something in your level is causing the game to crash, or the level is fully corrupt.
     
  13. Pickpickles

    Newcomer Pickpickles Member

    Joined:
    Oct 5, 2016
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Can you update the post to include Luma3DS 7.0 layeredFS?
     
  14. Gimzie
    OP

    Member Gimzie GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2016
    Messages:
    134
    Country:
    United States
    I found a fix for the NSMB2 issue, so I'm updating it as we speak!

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    EDIT: Never mind what I said, the method seems to not work. NSMB2 is broken with the new Luma 7 method.
     
  15. Person74

    Newcomer Person74 Newbie

    Joined:
    Apr 18, 2017
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    What could be causing this? I just changed the background and music, ad moved a start coin. (11.3 Luma3ds 7.0)
     
  16. Gimzie
    OP

    Member Gimzie GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2016
    Messages:
    134
    Country:
    United States
    Check your entrance, as well as zone settings. It may have also corrupted itself. Just curious, did you actually get Luma 7 to work with NSMB2?
     
  17. Person74

    Newcomer Person74 Newbie

    Joined:
    Apr 18, 2017
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I just followed the guide, i assume 1-1 got messed up so i'll fix that, but the customization of levels is working fine on other levels, so i guess i did get it to work, but with your guide. i Must've done something wrong and then it caused it to work.
     
    Last edited by Person74, Apr 21, 2017
  18. Gimzie
    OP

    Member Gimzie GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2016
    Messages:
    134
    Country:
    United States
    Either way, glad you got it fixed!
     
  19. Gimzie
    OP

    Member Gimzie GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2016
    Messages:
    134
    Country:
    United States
    Finally, the NSMB2 Luma 7.0 issue was fixed. Everyone should switch over to this new method, it's incredibly easy to set up.

    Sorry for the double spoilers, that's GBATemp's problem.
     

Share This Page