Full vWii Softmod

Discussion in 'Wii U - Tutorials & FAQs' started by asper, Dec 26, 2012.

Dec 26, 2012

Full vWii Softmod by asper at 5:24 PM (168,695 Views / 13 Likes) 296 Comments

    • Member

    asper New Member

    Member Since:
    May 14, 2010
    Message Count:
    180
    Country:
    United States
    Guide modified (with author permission, maybe he will modify it's original one); if someone knows the prcoedure to actually restore backupped NAND contents I will add it to the guide.


    • Global Moderator

    Cyan GBATemp's lurking knight

    Member Since:
    Oct 27, 2002
    Message Count:
    10,227
    Location:
    Engine room, learning
    Country:
    France
    Thank you for taking in account my concerns :)
    It looks better now.

    Edit:
    Just one thing, but I didn't test it yet.
    Is d2x r53 also allow installation of r52? I thought you had to download them separately.

    You provide link to the v10-alt, but in the guide you tell the users to install r52 (v10 non alt).

    I saw users reporting that the alt didn't work for them, and reverting to r52 fixed their issue.
    Maybe you could tell them to start with r52, and if they want additional or different features (like dual port support, fixing some HDD detection issue, but less compatible emuNAND) then they can download the r53 and do the d2x installation steps again (overwriting the existing files and IOS, no need to delete IOS)
    • Member

    asper New Member

    Member Since:
    May 14, 2010
    Message Count:
    180
    Country:
    United States
    Done !
    You are right, now it's clearer ! (i don't know how to make tables/columns with bbcode so the pros/cons descrption is not too nice to read but it is there now !
    Thank you for your pointing-outs !:)

    EDIT: beta52 and beta53 can both be installed using the same cIOS Installer Mod v2.2 but you have to replace di ciosmap.xml so probably the answer to your question is no, you cannot use them AT THE SAME TIME with the installer (maybe someone can modify the ciosmaps.xml files in order to be possible to use both in 2 separate folder but I don't know if this is possible).
    Last edited by asper, Dec 27, 2012
    • Global Moderator

    Cyan GBATemp's lurking knight

    Member Since:
    Oct 27, 2002
    Message Count:
    10,227
    Location:
    Engine room, learning
    Country:
    France
    I don't think tables are possible with bbcode (it would require html access, but only moderators have access).
    you can use the "code" but it will color the text randomly and you can't use other BBcode inside.

    Another way could be to make a picture. Make a html on your computer with tables, etc., then take a picture and use the img tag here.
    There's no link in the pro/cons table, so it shouldn't be a problem, and it will not change in the future as it's the differences between two specific versions.
    • Newcomer

    jputter New Member

    Member Since:
    Nov 8, 2011
    Message Count:
    2
    Country:
    Belgium
    hey for me it works but just da vwii53 vwii52 give"s a mload eror @ cios installer thnx for tha work
    • Newcomer

    patientx New Member

    Member Since:
    Jun 9, 2006
    Message Count:
    43
    Country:
    Turkey
    Can we use EU versions of these games in US WiiU to hack it ?
    • Member

    petspeed New Member

    Member Since:
    Nov 13, 2009
    Message Count:
    406
    Country:
    Denmark
    No you need one of the games in you own region
    • Member

    ChaosEnergy New Member

    Member Since:
    Jul 11, 2009
    Message Count:
    185
    Country:
    Germany
    in hope to get a real clean nand dump i tried fstoolbox elf file (renamed) , so i booted directly into fs toolbox
    it says nand access limited, ok..
    and it said dump 163mb
    stopped at sysmenu (ok..have to expect problem without hbc, but i hoped...)

    installed hbc

    started the dol file from package
    said, nand access limited...
    dump 135mb (hmm 28mb lossed in calculation???)

    ok saw in package the meta.xml is missing, so added ahbprot line
    throws an error, but goes directly into menui, i dump the nand...135mb again, but with ahbprot it dumps without error

    open question..why will it try to dump 163mb, when used the elf file loaded by the exploit, and only 135 when used in hbc withh the dol/elf
    can fs toolbox "see" more files loaded as boot.elf by exploit, than as boot.elf/dol via HBC incl abhprot, if so, maybe those files could be the switch from vwii to wiiu

    and someone should add the info about the missing meta.xml...missing ahbprot...
    Last edited by ChaosEnergy, Dec 28, 2012
    • Member

    asper New Member

    Member Since:
    May 14, 2010
    Message Count:
    180
    Country:
    United States
    I had crashes/problems using directly FS Toolbox; launching it from MMM (MultiModManager) solved all my problems, never tryed to use it in other ways; can you try also this method and report the dumped size ?
    • Member

    [Truth] New Member

    Member Since:
    Mar 21, 2006
    Message Count:
    616
    Location:
    Mushroom Kingdom
    Country:
    Germany
    Thats because you are linking to/using an old version of FS-Toolbox.
    There are newer versions by Nano/damysteryman, you should update your guide.
    • Member

    ChaosEnergy New Member

    Member Since:
    Jul 11, 2009
    Message Count:
    185
    Country:
    Germany
    i think it was your package, where fs toolbox had missed the meta..xml (with ahbprot settings)
    • Member

    [Truth] New Member

    Member Since:
    Mar 21, 2006
    Message Count:
    616
    Location:
    Mushroom Kingdom
    Country:
    Germany
    DonĀ“t know what you are talking about, meta.xml with <ahb_access/> line is and was always in my package.
    • Member

    asper New Member

    Member Since:
    May 14, 2010
    Message Count:
    180
    Country:
    United States
    Done, thank you !
    • Newcomer

    stratt New Member

    Member Since:
    Oct 14, 2008
    Message Count:
    4
    Country:
    United States
    quick question.... Is this for wii or wiiu games, or both?
    • Member

    asper New Member

    Member Since:
    May 14, 2010
    Message Count:
    180
    Country:
    United States
    This is for Virtual Wii under Wii U console; that is to say it is the softmod guide for the Virtual Wii System you can use inside a Wii U so this is not for a real Wii.
    • Newcomer

    stratt New Member

    Member Since:
    Oct 14, 2008
    Message Count:
    4
    Country:
    United States
    i'm sorry, i meant to ask is this for playng backed up wii games using usb loaders or for wiiu games
    • Member

    asper New Member

    Member Since:
    May 14, 2010
    Message Count:
    180
    Country:
    United States
    It is ONLY for backed-up Wii games using USB Loaders.
    • Newcomer

    stratt New Member

    Member Since:
    Oct 14, 2008
    Message Count:
    4
    Country:
    United States
    thank you
    • Member

    asper New Member

    Member Since:
    May 14, 2010
    Message Count:
    180
    Country:
    United States
    New WiiFlow channel compatible with vWii dash ! (no bannerbrick !) - Thanks Fix94 !
    [IMG]
    Here is the link.
    • Newcomer

    Kingcool New Member

    Member Since:
    Feb 28, 2007
    Message Count:
    9
    Country:
    Sweden
    Wow! Now that i saw your pic. Is it possible to run Gamecube games in vWii? Is there a working guide to follow?

SPONSORED LINKS
 

Share This Page