DVD-drive on my slim

Discussion in 'Xbox 360 - Hacking & Homebrew' started by chicou, Nov 27, 2012.

Nov 27, 2012

DVD-drive on my slim by chicou at 8:52 PM (1,838 Views / 0 Likes) 53 replies

  1. chicou

    Newcomer chicou Advanced Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    54
    Country:
    Canada
    Hi,

    I have a slim console.

    The manufacturing date is 2011-10-06 and model is 1439.

    Is it possible to know what is my dvd drive with thoses information ?

    Chicou
     


  2. DinohScene

    Member DinohScene GBATemp official Hiro fanboy™

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    9,516
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    I'd think you have a Liteon 1175 in your Slim.

    You can try and verify it on 360DVD drive database (google it)
     
  3. tbgtbg

    Member tbgtbg Shaking the ring ropes up in the sky

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    1,951
    Country:
    United States
  4. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    9,607
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    Team Xecuter has recently started shipping the unlocked PCB required for these drives, but it'll require doing RGH on your motherboard (Corona) to get the DVDkey.

    It's not on operation for the faint of heart, and it's quite difficult even for someone who's good with a soldering iron.

    Go for an ODE (Optical Drive Emulator) if you're not a soldering champion.
     
  5. DinohScene

    Member DinohScene GBATemp official Hiro fanboy™

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    9,516
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    It'll still require the RGH to extract the DVD key at this moment ;p

    No idea how The Lord of the Hacks is being done.
    But I'm fairly sure it's not really easy.
    Or it's as simple as the PMT lol
     
  6. chicou

    Newcomer chicou Advanced Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    54
    Country:
    Canada
  7. DinohScene

    Member DinohScene GBATemp official Hiro fanboy™

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    9,516
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    You'll need to know the FW version of your DVD drive ;p

    1175, 1532 etc


    You can also always bring it to a shop (buy the ODDE yourself) and ask if they can install it for you.
     
  8. chicou

    Newcomer chicou Advanced Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    54
    Country:
    Canada
    Hi,


    I think think it's not easy to know the FW version ? Is it supposed to be written somewhere or I have to retrieve it from the dvd it' self (on the sata) ?

    Thank for you help !

    Chicou
     
  9. DinohScene

    Member DinohScene GBATemp official Hiro fanboy™

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    9,516
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    It should also be on the database (a slight indication)

    Anyway the only way to 100% make sure what FW your drive has is to disassemble your 360 and look at the DVD drive.
    It's on the sticker.

    Welcomes.
     
  10. chicou

    Newcomer chicou Advanced Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    54
    Country:
    Canada
    Ok cool. I'll will look at . to be sure which one I have.
     
  11. DinohScene

    Member DinohScene GBATemp official Hiro fanboy™

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    9,516
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    Aye.

    It's the only way to make 100% sure of what DVD you have in your 360 ;]
    You can try to follow various databases etc but you always might have a last console of the production line which has that particular drive.
    Or MS assembly found a leftover drive from an old batch and plonked it in your 360.


    Friend of mine has a Zephyr 360 without HDMI (don't ask me how) with a Hitachi drive.
    Whilst another Zephyr I had has a Benq drive with HDMI.
     
  12. chicou

    Newcomer chicou Advanced Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    54
    Country:
    Canada
    Ok,

    I just open it up and I have a 16D5S with a FW version of 1175.

    Is it possible to use the ODE ?

    What tools I will nee to do it if it is possible ?

    Thanx for your Help

    Chicou
     
  13. DinohScene

    Member DinohScene GBATemp official Hiro fanboy™

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    9,516
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    Yes.

    You might need a RGH tho to obtain your CPU Key and FCRT.bin but I'm not entirely sure of it anymore.
    But an ODDE is possible yes.
     
  14. chicou

    Newcomer chicou Advanced Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    54
    Country:
    Canada
    Hi,

    I'm not needing the Key for an ODDE ??.. I'm pretty sure I will need it ?

    Chicou
     
  15. DinohScene

    Member DinohScene GBATemp official Hiro fanboy™

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    9,516
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    Yes.
    To obtain that you'll need to RGH it.
    Although for 1175 I'm not entirely sure anymore.
    It's either a RGH to obtain the keys or simply dumping the drive.
    But an ODDE is possible
     
  16. chicou

    Newcomer chicou Advanced Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    54
    Country:
    Canada
    Where should I look for this kind of information then ?

    Chicou
     
  17. Armadillo

    Member Armadillo GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    2,626
    Country:
    United Kingdom
    Still RGH. Slim Hitachi or 16D5S= RGH for keys.
     
  18. DinohScene

    Member DinohScene GBATemp official Hiro fanboy™

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    9,516
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    RGHing.
    Is your dashboard lower then 14719?
    Then you only need a Coolrunner and a Jrunner progammer or NAND-X.

    To RGH the 360 it self, use Jrunner (progam) and this guide.
    Or bring it to a modshop and ask if they can retrieve the keys and files needed for installing an ODDE.
     
  19. DinohScene

    Member DinohScene GBATemp official Hiro fanboy™

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    9,516
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    Yeh I wrote it down in me sticky apparently ;p
     
  20. chicou

    Newcomer chicou Advanced Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    54
    Country:
    Canada
    I forget to check with MB I got. Should I check it ? Or any MB will work ?

    Chicou
     

Share This Page