DIOS MIOS (Lite)

Discussion in 'Wii - Hacking' started by sk0ld, Jun 23, 2012.

  1. sonictopfan

    sonictopfan GBAtemp Addict

    Member
    2,145
    485
    Mar 2, 2010
    @Cyan I just wanna thank you for adding the "Disc1/Disc2" option in GX.

    I was talking to my friend recently about Sonic Mega Collection Prototype, so I decided to hunt down the game and download it and since the game I found was US region and my copy is also US region (legally purchased) hit me, instead of using two slots for this one game instead I named the iso "disc2.iso" and have it in the same game folder, now I can load whichever build I want no problem.

    Man who would of thought Sonic CD was originally planned to be in Mega Collection, even Sonic OVA, and I noticed Sonic Spinball is using a different intro music for some reason and the annoying space-like screen seems to be added later on, in a way I wish they stuck with the Prototype version instead, we might have missed the non-Sonic games like Flicky and Ristar but in turn we would have had a much more solid build, oh well it's still cool to have both versions available on the fly ;)


    Edit: Sorry this is irrelevant but I was wondering if someone can create Ocarina codes for Gamecube games I'm interested in a couple of games that I desperately in need of codes for that surprised nobody has released codes form them, please PM me, thanks.
     


  2. Cyan

    Cyan GBATemp's lurking knight

    Global Moderator
    17,411
    7,989
    Oct 27, 2002
    France
    Engine room, learning
    I released codes for Starfox adventure (infinite health/bomb) and Luigi's Mansion (refill HP).
    you can find them in my blog.
    I don't have a lot of games (or time) to make codes, but if it's a game I own I can try to make some codes if you have a specific request.
     
  3. sonictopfan

    sonictopfan GBAtemp Addict

    Member
    2,145
    485
    Mar 2, 2010
    @Cyan I only want "infinite health" code for "Mega Man X Command Mission" and maybe the other Mega Man games in both "Anniversary Collection" and "X Collection", although as I went through my Wii VC collection I realized I have "similar" codes for Megaman 1-5 so if I don't get those it's no biggie but my most concern is Mega Man X Command Mission, think anyone can do that?
     
  4. OneUp

    OneUp GBAtemp Regular

    Member
    234
    15
    Sep 15, 2008
    United States
    If you're using the NTSC version of the Megaman games, you can get Action replay codes here:
    http://us.codejunkies.com/search/co...ecodes=1&platval=7&game=&plat=GameCube&page=0

    Next, you have to decrypt the codes with this tool: http://doc.kodewerx.org/tools/gcn/gcncrypt.zip

    Then you can use the tool made by James0x57 called GCN AR to WiiRD CodeType Converter to convert the decrypted Action Replay codes into Ocarina codes. http://gcn.jaytheham.com/index.php?show=downloads

    You can then put them in a txt file with the proper game id and title and use Code Manager to create a gct file.
     
    MassiveRican and sonictopfan like this.
  5. sonictopfan

    sonictopfan GBAtemp Addict

    Member
    2,145
    485
    Mar 2, 2010
    Thanks I'll play with this, also you forgot to mention I need Java Runtime Environment too.

    Edit: Took me about an hour to create all the codes for all Mega Man games but they didn't work, I followed the steps like you told me, can anyone help create an infinite health code for MMXCM?
     
  6. Cyan

    Cyan GBATemp's lurking knight

    Global Moderator
    17,411
    7,989
    Oct 27, 2002
    France
    Engine room, learning
    sorry, I don't have megaman games.
    Maybe someone else can help.
     
  7. Disorarara

    Disorarara GBAtemp Fan

    Member
    309
    40
    Sep 12, 2012
    Are you guys sure Virtua Striker 2002 works? No matter what I do it always goes to a white screen.
     
  8. sonictopfan

    sonictopfan GBAtemp Addict

    Member
    2,145
    485
    Mar 2, 2010
    Yes I can confirm it works fine for me, both US/EU versions, however I use a non-compressed iso as I remember using a compressed one cause the white screen.
     
  9. Valkyria

    Valkyria Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Jun 8, 2013
    Hi everyone. First I would like to thanks the creators of DM for such a great job. I registered because I have a few doubts that where not answered in this thread (or at least I could not find them).

    I'm using DML 2.6 and I don't know if I have to uninstall it before updating to 2.10.

    The other issue is with Wind Waker pal version on retail disc. I suffer the dungeon map glitch and I would like to know if that glitch was solved in the newer versions. If not, do the iso images in an sd card suffer from the same bug?

    Thanks.
     
  10. Rydian

    Rydian Resident Furvert™

    Member
    27,883
    8,105
    Feb 4, 2010
    United States
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    DIOS MIOS goes in the MIOS slot, and there's only one, so any install will overwrite the existing one.
     
  11. sonictopfan

    sonictopfan GBAtemp Addict

    Member
    2,145
    485
    Mar 2, 2010
    -Just install 2.10 over 2.6, don't remove the first.
    -I believe it's been fixed but I can't confirm as I don't have the game.
     
  12. Valkyria

    Valkyria Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Jun 8, 2013
    Thanks for your replies. I updated DML to 2.10 but Wind Waker keep on freezing with the dungeon map. I'll try with an iso from the pal game or maybe I could live without my saves and start anew with NTSC and 480p.
     
  13. Valkyria

    Valkyria Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Jun 8, 2013
    Well, I tried the Pal ISO and it works flawlessly, no more dungeon map glitch. No I will try the NTSC ISO, maybe, and just maybe the saved games are the same.
     
  14. OneUp

    OneUp GBAtemp Regular

    Member
    234
    15
    Sep 15, 2008
    United States
    If you want to play the NTSC version without freezes, you just need to apply this ips patch to the dol: http://gbatemp.net/threads/zelda-wi...amecube-loader-map-crash.315342/#post-4008370
     
  15. skarthebloodchild

    skarthebloodchild Keep It Old School

    Member
    2,215
    64
    Jan 13, 2004
    Greece
    Greece
    Ηow did you make the pal version work?

    Did you force ntsc in the settings of the usb loader gx?

    I have latest dios mios v10.
     
  16. d.d.d.

    d.d.d. GBAtemp Fan

    Member
    430
    35
    Jun 26, 2012
    Tokyo Metropolis
  17. OneUp

    OneUp GBAtemp Regular

    Member
    234
    15
    Sep 15, 2008
    United States
    According to the DM compatibility wiki, Tower of the Gods freezes, but I played with this patch and had no trouble there or with pulling up the dungeon map.
     
  18. Maxternal

    Maxternal Peanut Gallery Spokesman

    Member
    5,210
    2,073
    Nov 15, 2011
    Deep in GBAtemp addiction
    I got through that one just fine with no patches PAL game on NTSC Wii
     
  19. MassiveRican

    MassiveRican GBATemp's Unofficial Vigilante

    Member
    2,419
    818
    Aug 2, 2011
    Creeping in the Shadows
    ^^ Same here I don't understand why you guys are getting freezes, you shouldn't need patches to play Wind Waker anymore, I believe DM automatically patches the game.
     
  20. d.d.d.

    d.d.d. GBAtemp Fan

    Member
    430
    35
    Jun 26, 2012
    Tokyo Metropolis
    Good to hear. Could the freezing come from a compressed ISO or a bad rip?
    Oh and is your LOZ:WW the US version?

    Did you ever play WW and get to the Tower of the Gods w/o that patch?