Convert a Ciso to Iso?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Godson777, May 24, 2010.

May 24, 2010

Convert a Ciso to Iso? by Godson777 at 7:11 AM (13,106 Views / 0 Likes) 19 Comments

    • Member

    Godson777 I have returned to GBAtemp!

    Member Since:
    Mar 27, 2010
    Message Count:
    214
    Location:
    teh internet
    Country:
    United States
    I don't know where to put this but...




    I downloaded Super Mario Galaxy 2 and I was so exited to play it... After I extracted it I found it was a Ciso...


    [IMG]

    I need to figure out how to convert it back to a ISO so I can play it... I looked on Google and other places... But I can't find anything with my problem... Can someone help me?
    • Member

    Nintendo_Chick New Member

    Member Since:
    Feb 6, 2009
    Message Count:
    386
    Country:
    United States
    • Banned

    monkat I'd like to see you TRY to ban me. (Should I try?.

    Member Since:
    May 21, 2009
    Message Count:
    2,268
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    Fixed that for you!
    • Member

    Godson777 I have returned to GBAtemp!

    Member Since:
    Mar 27, 2010
    Message Count:
    214
    Location:
    teh internet
    Country:
    United States
    I saw about the Wii Backup Manager... But when I read this



    Quoted from http://gbatemp.net/t153328-iso-to-ciso-converter?&st=30, I got scared because all my games are in my hard drive... and before you say: "If you do lose your games just get them on your hard drive from your computer all over again." I don't have them on my computer... I deleted them because I needed more space on my computer for other reasons...
    • Member

    Taleweaver Storywriter

    Member Since:
    Dec 23, 2009
    Message Count:
    4,311
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Strange...I've used wii backup manager for quite a nice amount of games, and it never "hosed" my hard drive.

    But then again, I DO keep backups of my backups, so I'm probably protected by Murphy's law. [IMG]

    But anyhow...I know 3 2 ways to convert .ciso to .iso files:

    1) wii game manager: it's exactly similar to wii backup manager (perhaps just a tiny bit less user-friendly), so it will probably work too
    EDIT: wait...nevermind. I just quickly checked, and I couldn't find any .ciso option. so it's probably not going to do you any good.
    2) use uloader. That program uses .ciso files if you have a FAT32 drive. Just put it in USB:\ciso and run uloader.
    3) be more careful than that guy you're quoting and make sure you don't set wii backup manager to reformat your drive (my guess is that he mixed up WBFS-partitioning with .wbfs files)
    • Member

    Digital1980 New Member

    Member Since:
    Jan 8, 2008
    Message Count:
    499
    Country:
    United States
    • Member

    pepxl GFX W!Z4RD

    Member Since:
    Jun 19, 2009
    Message Count:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    i believe that was referring to an older release of WBM, ive converted plenty of .cISO files to .ISO without problems and vise versa

    if you get scared of loosing anything u will be ok because you have the original disk to redump...................................... [IMG]
    • Member

    tHciNc New Member

    Member Since:
    Jan 14, 2006
    Message Count:
    765
    Country:
    New Zealand
    Use hermes iso2ciso.exe, it copys ios 2 ciso and ciso 2 iso, you drag and drop file onto it and it converts it, quick too.

    Code:
    http://rapidshare.com/files/389879251/isotociso.exe
    • Member

    pepxl GFX W!Z4RD

    Member Since:
    Jun 19, 2009
    Message Count:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    f*ck RS links for points, get it here from the source, it comes with uLoader

    http://mods.elotrolado.net/~hermes/wii/uloader_v5.0C.rar
    • Member

    Godson777 I have returned to GBAtemp!

    Member Since:
    Mar 27, 2010
    Message Count:
    214
    Location:
    teh internet
    Country:
    United States
    Yeah about that... Didn't you see on the first post? I downloaded it... I don't have the disk of SMG2...
    • Member

    pepxl GFX W!Z4RD

    Member Since:
    Jun 19, 2009
    Message Count:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    • Member

    Godson777 I have returned to GBAtemp!

    Member Since:
    Mar 27, 2010
    Message Count:
    214
    Location:
    teh internet
    Country:
    United States
    No not yet... I'm just scared I might loose all my games.... I guess I'll try... I'm on dail up right now and I'm not on my netbook either so I guess I'll start workin on that after a little while...


    • Member

    pepxl GFX W!Z4RD

    Member Since:
    Jun 19, 2009
    Message Count:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    yes you can, it does cISO2ISO ISO2cISO only though

    WBM does multi formats as well as HDD transfers but im guessing its for the more advance uses where as isotociso is a simple drag and drop for novices but yeah it will do the same sort of thing
    • Member

    Godson777 I have returned to GBAtemp!

    Member Since:
    Mar 27, 2010
    Message Count:
    214
    Location:
    teh internet
    Country:
    United States
    ok good because all I want is to convert SMG2.ciso to SMG2.iso with no trouble...
    • Member

    Wiimm Developer

    Member Since:
    Aug 11, 2009
    Message Count:
    1,806
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    • Member

    pepxl GFX W!Z4RD

    Member Since:
    Jun 19, 2009
    Message Count:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    hes having trouble with a gui app, so a commandline app he's got no chance with
    • Member

    Godson777 I have returned to GBAtemp!

    Member Since:
    Mar 27, 2010
    Message Count:
    214
    Location:
    teh internet
    Country:
    United States
    I'm gonna try downloading the ISO2CISO right now... Hopefully this will work...
    • Member

    Godson777 I have returned to GBAtemp!

    Member Since:
    Mar 27, 2010
    Message Count:
    214
    Location:
    teh internet
    Country:
    United States
    Success! I've been playing for a while and I'm already on World 5! Thx for helping guys!
    • Member

    George Dawes Wanker

    Member Since:
    Nov 11, 2009
    Message Count:
    688
    Location:
    your wife's corpus uteri
    Country:
    Trinidad and Tobago
    I'd say it is the other way round - a point and click "manager" gui is for the novies, whilst an advanced user will be happy using the cli.
    • Member

    pepxl GFX W!Z4RD

    Member Since:
    Jun 19, 2009
    Message Count:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    it was more of a sarcastic comment as he didnt know how to use WBM even tho its pretty simply to use

SPONSORED LINKS
 

Share This Page