CEF TN Tips

Discussion in 'PS Vita - Hacking & Homebrew' started by Tom, Jan 2, 2013.

Jan 2, 2013

CEF TN Tips by Tom at 8:50 PM (7,990 Views / 2 Likes) 22 replies

  1. Tom

    Member Tom Gbatemp's Unofficial Modder

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    987
    Location:
    New jersey
    Country:
    United States
    Alot of people asking questions so here's some tips/ FAQ.

    First, Try to use winrar to Zip it, it makes things easier. The archiving program for windows creates alot of problems.

    Second make sure your naming is correct. It should be all caps like this : HOMEBR.ZIP/PSP/GAME/HB/EBOOT.PBP.
    Each folder cannot have a name longer then 8 char's.

    When downloading Homebrew, If you are given two choices, Go with Un-signed.

    • If extracting freezes on 0% Then you didn't use winrar to zip it. This is caused by the windows archiver. Just re-archive it with WinRar.
    • If you Don't see certain HB to extract remember that each Homebrew app needs to be in it's on Zip file, they cannot be in the same archive, if they are then the CEF will only recognize the first one.
    • If it doesn't show up then you named it wrong. Double check your naming.
    Guide for HB from wololo: http://wololo.net/2013/01/01/uno-exploit-installing-homebrews-and-isos-on-vita-2-02-with-tn-menu/



    Homebrew Emu's
    N64 Emulator: http://forums.daedalusx64.com/viewtopic.php?f=45&t=3688

    Gba Emulator: http://pspslimhacks.com/psp-emulators/game-boy-advance/

    GB Emulator: http://pspslimhacks.com/psp-emulators/gameboy-game-gear-master-system/

    SNES Emulator: http://pspslimhacks.com/psp-emulators/snes-emulator/\

    MAME4ALL Emulator: http://www.theisozone.com/dl-start/38869/1/


    Homebrew Games

    PSPokemon Grey: http://wololo.net/downloads/index.php/download/1326

    Wagic(not a fan personally but I'm sure others are): http://wololo.net/download/

    LameCraft: http://wololo.net/downloads/index.php/download/928

    Toy Wars: http://wololo.net/downloads/index.php/download/1237
     
    431unknown and Maxternal like this.


  2. djricekcn

    Member djricekcn GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    668
    Country:
    United States
    if possible...can you post links to recommended emulators / homebrews? for some reason i'm having trouble finding gba and snes emulator that works. genesis working fine.
     
  3. Tom

    Member Tom Gbatemp's Unofficial Modder

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    987
    Location:
    New jersey
    Country:
    United States
    Updated
     
  4. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,568
    Country:
    United States
    the #1 tip is
    DO NOT UPDATE THE PS VITA, PASTED, 2.02 FOR NOW (if you want to keep using the exploit)
     
  5. Tom

    Member Tom Gbatemp's Unofficial Modder

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    987
    Location:
    New jersey
    Country:
    United States
    I was going to add that after there was an update past 2.02
     
  6. djricekcn

    Member djricekcn GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    668
    Country:
    United States
    thanks! snes and gba working perfectly fine now. did nothing different but used the files you posted. didn't try N64 yet...but I heard it simply won't really run well, it just runs / more of PoC
     
  7. Cap03

    Newcomer Cap03 Newbie

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Can this be used to play PSOne games? I tried but couldn't get it to work but the ISOs work perfectly.
     
  8. djricekcn

    Member djricekcn GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    668
    Country:
    United States
    PSONE game does work but there's no sound and it's still buggy so it's better off without it right now
     
  9. djricekcn

    Member djricekcn GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    668
    Country:
    United States
    i can't figure out how to get emulators running...i install in all caps 8 letters or less....i transfer it to vita....i select, asks me to extract the zip, i select yes, it shows a progress bar on the vita that it's extracting, once that's done i can't find it anywhere on the menu...what am i possibly doing wrong?

    i didn't change names of roms and left it in their zip format, tried it not in zip format.


    also what's the difference between playing iso without moving to ms0:// and moving. i don't really see a difference except that i get a prompt if i want to move to ms0:// if it's not in there.
     
  10. Tom

    Member Tom Gbatemp's Unofficial Modder

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    987
    Location:
    New jersey
    Country:
    United States
    Naw it runs great, I play Super Mario N64 all the time now
     
  11. GLiTcH

    Member GLiTcH GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Messages:
    101
    Country:
    United States
    I want a mame4all, i got one when i install n try to run it i get error code
     
  12. Tom

    Member Tom Gbatemp's Unofficial Modder

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    987
    Location:
    New jersey
    Country:
    United States
    Tested and added one
     
  13. Chadius

    Newcomer Chadius Advanced Member

    Joined:
    Jan 3, 2012
    Messages:
    53
    Location:
    BIFC
    Country:
    United States
    Whats mame4all and how do I use it? Cant get it to work, I put it in the same spot as my N64 Emulator and that works fine.
     
  14. guicoelho

    Newcomer guicoelho Newbie

    Joined:
    Jan 7, 2013
    Messages:
    1
    Country:
    Brazil
    Hello there!
    First of all, nice topic! Helped me a lot.
    But I've got a problem with SNES Emulator you've posted. Every time I load a rom, it freezes! It doesn't return an error log... it just freezes :C
    Any tip?
    EDIT: Using UNO Exploit at 2.02... maybe this is why?!
     
  15. Tom

    Member Tom Gbatemp's Unofficial Modder

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    987
    Location:
    New jersey
    Country:
    United States
    Did you create a .zip archive for it ? Try replacing the N64 with mame4all.

    I'll try out the SNES again and find another one that works
     
  16. Chadius

    Newcomer Chadius Advanced Member

    Joined:
    Jan 3, 2012
    Messages:
    53
    Location:
    BIFC
    Country:
    United States
    It wont show up when I load up the exploit the only thing I see is the MAME4ALL, N64Emu and my game saves. I have them in folders with all caps and all that, and yes its in a zip or else the N64 wouldnt work right? Or is it a ZIP inside a ZIP?
     
  17. Chadius

    Newcomer Chadius Advanced Member

    Joined:
    Jan 3, 2012
    Messages:
    53
    Location:
    BIFC
    Country:
    United States
    Okay I finally got the SNES Emu exrtacted but it wont load the roms I freeze at speedhack after selecting the ROM.
    PS: My N64 are running fast, whats up with that? its like im playing my games 2x.
     
  18. Tom

    Member Tom Gbatemp's Unofficial Modder

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    987
    Location:
    New jersey
    Country:
    United States
    Use the frame rate limit option on the n64 I had the same problem
     
    Chadius likes this.
  19. stormwolf18

    Member stormwolf18 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    320
    Country:
    Canada
  20. djricekcn

    Member djricekcn GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    668
    Country:
    United States
    I can't get SNES Emulator to work. when i try to load a rom, any rom * at least ones i've tried *, it just freezes once the bar reaches 100% within the app
     

Share This Page