Can't load into Luma3DS chainloader menu

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Avolver00, May 4, 2017.

  1. Connorsdad

    Connorsdad Member

    Newcomer
    36
    1
    Feb 9, 2017
    What are the correct files for the payloads folder ?

    Do I need to download an updated Luma folder from somewhere ?

    The SD seems fine in windows and freestore installs just fine :/

    Thanks for your help so far :)
     
  2. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    11,594
    6,233
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    If you were following https://3ds.guide/a9lh-to-b9s then they'll be detailed there. Probably SafeB9SInstaller.bin.
     
  3. Connorsdad

    Connorsdad Member

    Newcomer
    36
    1
    Feb 9, 2017
    Ah right, so follow the guide again and when I get to the part where the chain loader menu won't load then follow your instructions ?
     
  4. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    11,594
    6,233
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Yep
     
  5. Connorsdad

    Connorsdad Member

    Newcomer
    36
    1
    Feb 9, 2017
    I am now on Luma3DS v7.0.5 but I still cant get into the chain loader menu.
     
  6. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    11,594
    6,233
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Did you copy the luma folder to the same level as arm9loaderhax.bin on CTR-NAND?

    It should be something like
    CTR-NAND/arm9loaderhax.bin
    CTR-NAND/luma/payloads

    If it is already right, then check you have the payloads in the folder correct.
     
  7. Connorsdad

    Connorsdad Member

    Newcomer
    36
    1
    Feb 9, 2017
    Yes my files are the right ones in the right place.
     
  8. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    11,594
    6,233
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Can you show us a picture?
     
  9. Connorsdad

    Connorsdad Member

    Newcomer
    36
    1
    Feb 9, 2017
    of ?
     
  10. Connorsdad

    Connorsdad Member

    Newcomer
    36
    1
    Feb 9, 2017
  11. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    11,594
    6,233
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
  12. Connorsdad

    Connorsdad Member

    Newcomer
    36
    1
    Feb 9, 2017
  13. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    11,594
    6,233
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Here: https://github.com/blu-jay/button-test/releases

    The 7z archive will have either a 3dsx file (which you put in the 3ds folder and run from the homebrew launcher) or a cia (which you can install using FBI).
     
  14. Connorsdad

    Connorsdad Member

    Newcomer
    36
    1
    Feb 9, 2017
    All buttons work fine :/

    Thanks for the amount of time you've put into this, will wait and see if anything else becomes available, maybe another guide. Thanks again.
     
  15. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    11,594
    6,233
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Are you holding Start before you press power, and continuing to hold it as the console powers on?
     
  16. Connorsdad

    Connorsdad Member

    Newcomer
    36
    1
    Feb 9, 2017
    Yes
     
  17. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    11,594
    6,233
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Ok, well there doesn't seem to be anything else that could be going wrong. I guess you'll have to go back through all the suggestions and see which one you thought you did but actually didn't?
     
    Connorsdad likes this.
  18. Connorsdad

    Connorsdad Member

    Newcomer
    36
    1
    Feb 9, 2017
    Do I need to do anything else to update luma3ds from 6.6 to 7.0.5 apart from replacing arm9loaderhax.bin ?
     
  19. Connorsdad

    Connorsdad Member

    Newcomer
    36
    1
    Feb 9, 2017
    Got the chain loader working :)

    The payloads had to go inside the luma folder which resides in CTRNAND/RW

    EDIT
    Failing on the init SD card part of updating A9LH to B9S now, trying format SD card to FAT32 with the cluster size set to 32KB and copying my contents back to it, then I'll try again.

    EDIT
    I've finished the upgrade to B9S :)
    But now all of my games and hax are missing, no homebrew launcher and no FBI either :/
     
    Last edited by Connorsdad, Sep 1, 2017
    Quantumcat likes this.
  20. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    11,594
    6,233
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    I learned something, I'll try and remember it for next time someone has the same problem :-)
    It isn't surprising your games are missing, your SD card is faulty. You need a new one. Hopefully just copying the data to the new one will be enough!