BotW Item Names for PandaOnSmack's Trainer

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by ShadowOne333, Mar 10, 2017.

Mar 10, 2017
  1. TheWord21

    Member TheWord21 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 8, 2014
    Messages:
    606
    Country:
    United States
    Have you tried turning Avast! or any anti-virus software off before connecting...?
     


  2. Mat37

    Newcomer Mat37 Advanced Member

    Joined:
    Dec 3, 2016
    Messages:
    50
    Country:
    France
    Oh ! What a noob, i forgot to do this ^^
    Thank you ^^
     
  3. TheWord21

    Member TheWord21 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 8, 2014
    Messages:
    606
    Country:
    United States
    No problem...

    Now, to everyone else... I think it needs to be made known, so...
    PLEASE MAKE SURE YOUR ANTI-VIRUS SOFTWARE IS EITHER OFF OR DISABLED BEFORE YOU ATTEMPT TO CONNECT THE TRAINER TO THE WII U. THIS MIGHT BE THE REASON YOUR ATTEMPTS AT CONNECTING THE TRAINER TO THE WII U FAIL WHEN INITIALLY CONNECTING.
    That is all.
     
    Last edited by TheWord21, Mar 19, 2017 - Reason: Redundant statement.
  4. RemixDeluxe

    Suspended RemixDeluxe Suspended

    Joined:
    Nov 23, 2010
    Messages:
    4,584
    Country:
    United States
    I'm really amazed how many people still use avast. Its not bad but there is better choices out there.
     
    zeldaism likes this.
  5. TheWord21

    Member TheWord21 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 8, 2014
    Messages:
    606
    Country:
    United States
    I'm guilty of that, too.
     
  6. RemixDeluxe

    Suspended RemixDeluxe Suspended

    Joined:
    Nov 23, 2010
    Messages:
    4,584
    Country:
    United States
    What really attracted me to it at first was how gaming friendly it was and how it works silently in the background (I remember at first that loud robotic voice that scares me, turned it off asap) but it just fails at finding potential threats and when it does take out the bad stuff it doesnt clean up the traces (at least for me it didnt) and for what it does its really not resource friendly.

    For everyone here take a read at this article and pick a new anti virus. If you need a personal suggestion my vote goes to bitdefender alongside malwarebytes.

    http://www.pcgamer.com/best-anti-virus/
     
  7. Uziumi

    Newcomer Uziumi Advanced Member

    Joined:
    Apr 9, 2011
    Messages:
    86
    Country:
    United States
    Okay can someone here please tell me how to get the trainer to work if you have no antivirus whatsoever?
     
  8. TheWord21

    Member TheWord21 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 8, 2014
    Messages:
    606
    Country:
    United States
    Sure. But, it would kinda help if you'd tell us what's wrong with the trainer, y'know?
     
  9. Benoit934

    Newcomer Benoit934 Advanced Member

    Joined:
    Oct 31, 2016
    Messages:
    52
    Country:
    France
    The stats is not linked to the Horse ID, when the actor is created it's the case but when it saved in the saddle the horses stats are in the game save, you may change the 3D Model independently from the stats.

    The save game have a kind of binary encoding, like the bxml (AAMP) files but i don't know how I may decode thoses files, there is a file inside the game data that describe how the save is formated but did not search.

    There is only 5 horses and the data is formated like pointer to pointer so we just need to know the size of the data (64 bytes for strings) and search for a 5 entry array then edit that.
     
    Magnus Hydra likes this.
  10. TheWord21

    Member TheWord21 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 8, 2014
    Messages:
    606
    Country:
    United States
    Here's the coordinates for Hetsu's Maracas:

    Hetsu's Maracas Location
    X: 2171.708
    Y: 218.7202
    Z: 1369.895
     
  11. Uziumi

    Newcomer Uziumi Advanced Member

    Joined:
    Apr 9, 2011
    Messages:
    86
    Country:
    United States
    It doesn't work. It never worked. It refuses to ever work.
    Edit durability, it errors.
    Edit an item ID, it errors.
    Edit an item value, it errors.
    I never tried applying codes, but I guess it would error too.

    I have no antivirus, My .NET is up to date, I use the files from the Gecko U updater from Bully.
    Why is it BotW Trainer never once ever worked for me?

    I always get this error and it's pissing me off now...

    Code
    I/O error occurred. at BotwTrainer.Gecko.ReadBytes(UInt32 address, UInt32 length)
    at BotwTrainer.Gecko.GetString(UInt32 address)
    at BotwTrainer.MainWindow.DebugData()
     
  12. TheWord21

    Member TheWord21 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 8, 2014
    Messages:
    606
    Country:
    United States
    I see... well, when you open up Homebrew and you go to TCPGecko from the internet browser on the Wii U... do you press "A" or "X" at that screen? Because, you're supposed to Press X. If that's not it, I'm not sure what the problem is.
     
  13. PandaOnSmack

    Member PandaOnSmack GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 3, 2015
    Messages:
    286
    Country:
    United Kingdom
    Dunno, does jgecko u work?
     
  14. Uziumi

    Newcomer Uziumi Advanced Member

    Joined:
    Apr 9, 2011
    Messages:
    86
    Country:
    United States
    I press X to load the .bin, yes. Breath.exe needs it and it worked flawlessly since day 1.
    The problem is it only have 30 item slots, can't modify items or anything. I use Breath.exe for codes as at least it works.

    The memory viewer and searching works. I've been slowly manually editing my items to max through JGecko U's memory viewer after searching the values of items. Problem is I don't know how to do such a thing if I only have one of an item. 2 I do. Not sure how else to use JGecko U.
     
  15. JohnathanMonkey

    Member JohnathanMonkey GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 26, 2013
    Messages:
    576
    Country:
    United States
    I press A and it works just fine. Just an fyi for anyone who was curious.
     
  16. EclipseSin

    Member EclipseSin FullMental Trollemist

    Joined:
    Apr 1, 2015
    Messages:
    1,813
    Location:
    Vegeta's Hyrule
    Country:
    United States
    I didn't read every page here, but if you have junk bows, swords, or shields to drop, you can make them heart containers.

    Find the weapon you wish to drop using the trainer, open the command window on the game and highlight drop but do not click it yet.

    Change the item to Obj_HeartUtuwa_A_01 and click save

    Now hit the drop button. Enjoy eating another heart. Should also work for Stamina Vessel ( Obj_StaminaUtuwa_A_01 )


    It makes me wonder (since I havent tried) if we can spawn other objects like this lol
     
    Last edited by EclipseSin, Mar 20, 2017
  17. PandaOnSmack

    Member PandaOnSmack GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 3, 2015
    Messages:
    286
    Country:
    United Kingdom
    Hah great idea
     
  18. TheWord21

    Member TheWord21 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 8, 2014
    Messages:
    606
    Country:
    United States
    How'd you find out the names of the Heart Container and Stamina Vessels?
     
  19. EclipseSin

    Member EclipseSin FullMental Trollemist

    Joined:
    Apr 1, 2015
    Messages:
    1,813
    Location:
    Vegeta's Hyrule
    Country:
    United States
    I found an Item List on NWP's pastebin. I'm looking to findmore fun things to try to spawn using the game files right now though.
     
  20. TheWord21

    Member TheWord21 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 8, 2014
    Messages:
    606
    Country:
    United States
    Ah. So, would you please link me to that?
     

Share This Page