Basic Do's and Do NOT's of vWii modding

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by damysteryman, Dec 17, 2012.

Dec 17, 2012
  1. Anibal Pacheco

    Member Anibal Pacheco GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    143
    Country:
    United States
    Its random.
     


  2. TotalInsanity4

    Member TotalInsanity4 GBAtemp Supreme Overlord

    Joined:
    Dec 1, 2014
    Messages:
    6,142
    Location:
    Under a rock
    Country:
    United States
    What are the symptoms of the shutdown? (Sorry for asking a lot of questions, I'm just trying to get an idea of what's going on)
     
  3. Anibal Pacheco

    Member Anibal Pacheco GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    143
    Country:
    United States
    What do you mean? Like whats connected or disconnected or what happens?
     
  4. Daniel Sahr

    Member Daniel Sahr GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    188
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Does anyone know if installing VC wads leaves any traces? I know the homebrew channel does, but additional wads do anything?
     
  5. TotalInsanity4

    Member TotalInsanity4 GBAtemp Supreme Overlord

    Joined:
    Dec 1, 2014
    Messages:
    6,142
    Location:
    Under a rock
    Country:
    United States
    Yeah, and what exactly happens (i.e. freezing, DSI error, black screen, etc.)
    Yes, but they should show up as legitimate titles
     
  6. Anibal Pacheco

    Member Anibal Pacheco GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    143
    Country:
    United States
    I fixed it thanks for everything though. And it would just turn off no way to find out.
     
  7. TotalInsanity4

    Member TotalInsanity4 GBAtemp Supreme Overlord

    Joined:
    Dec 1, 2014
    Messages:
    6,142
    Location:
    Under a rock
    Country:
    United States
    Good to hear :) For future reference what did you end up doing?
     
  8. Anibal Pacheco

    Member Anibal Pacheco GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    143
    Country:
    United States
    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Oh and I also formatted the Hard drive to fat32.
     
  9. TotalInsanity4

    Member TotalInsanity4 GBAtemp Supreme Overlord

    Joined:
    Dec 1, 2014
    Messages:
    6,142
    Location:
    Under a rock
    Country:
    United States
    That's a new one :blink: glad you got it sorted!
     
  10. Anibal Pacheco

    Member Anibal Pacheco GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    143
    Country:
    United States
    Yea I know, thanks for your help anyways I appreciate it.
     
    TotalInsanity4 likes this.
  11. thekarter104

    Member thekarter104 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 28, 2013
    Messages:
    1,080
    Country:
    United States
    Which CFG do I need to work with the new Wiimotes?
    I have 70r47 I think.
     
  12. jmrodrigues

    Newcomer jmrodrigues Advanced Member

    Joined:
    Feb 13, 2016
    Messages:
    80
    Country:
    Portugal
    Last edited by jmrodrigues, Feb 23, 2016
  13. YetAnotherLurker

    Newcomer YetAnotherLurker Newbie

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    3
    Country:
    Spain
    Latest version is r78 but the website seems to have been offline for quite a while, maybe CFG is abandoned. If you want I can upload it.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Can anyone help with my set-up? It's a basic HBC/CFG USB Loader/d2x 249-250 setup which works fine until I plug in a hard drive with Y cable and then it black screens instead of reloading the IOS.

    HBC can't even run Aspect Fix and return back to the HBC, instead it black screens. That doesn't use d2x, just IOS 58.

    More info here...

    https://gbatemp.net/threads/reloadi...een-but-only-with-hard-drive-attached.418935/

    Cheers.
     
  14. Bug_Checker_

    Member Bug_Checker_ GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 10, 2006
    Messages:
    918
    Country:
    United States
    Warning: Spoilers inside!
    Warning: Spoilers inside!

    Sorry (for the extremely long time),Yes there is/are error(s).

    vIOS15 (rev 1032) is a wii IOS.

    You need a vIOS15(rev 1288).(a vWii IOS)

    Good Luck with updating to 5.5.1 (as of April 19th 2016)

    You,of course, will lose most of Wii U exploits and homebrew-ish stuff(by upgrading) but user space browser exploit works as well as private kernel exploit(but I am assuming you know this and have factored this into your decision).
     
    Last edited by Bug_Checker_, Apr 20, 2016
  15. Whyat

    Newcomer Whyat Member

    Joined:
    Jun 15, 2012
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    So if I am understanding this correctly I can't update my wii u to the newest version if my vwii is modded, or am I misunderstanding something?
     
  16. endoverend

    Contributor endoverend AKA zooksman

    pip
    Joined:
    Jun 6, 2013
    Messages:
    2,746
    Location:
    Grand Line
    Country:
    United States
    Not necessarily. It depends on what you messed with on the vWii. The only way to find out is to try to update and see if it fails.
     
    Whyat likes this.
  17. Whyat

    Newcomer Whyat Member

    Joined:
    Jun 15, 2012
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    THanks so much for the heads up, I was able to update my wii u and everything on my vwii still works. This is the third or so time I have had to make a post asking wether or not it's safe to update, and I appreciate the help each time. I just need to play my wii u more and I wouldn't get so behind in updates.(and yes I know I could have modded my wiiu side, but it would just be too much of a headache and I have all the games I want)
     
  18. Raylene2K7

    Member Raylene2K7 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    979
    Location:
    parts unknown
    Country:
    Jamaica
    Is there way to install vWii without one of the needed games yet?
    (Now that the 5.5.0 / 5.5.1 exploit is out)
     
  19. endoverend

    Contributor endoverend AKA zooksman

    pip
    Joined:
    Jun 6, 2013
    Messages:
    2,746
    Location:
    Grand Line
    Country:
    United States
    Nope. The 5.5.1 exploit only affects the Wii U side of things, not the vWii. You still need one of the games.
     
  20. Bonovox40

    Member Bonovox40 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 2, 2003
    Messages:
    383
    Country:
    United States
    I've been browsing the tuts and some of the stickies, but still a little confused where to begin after installing the starter homebrew files.
    Is there a current vwii homebrew setup that is the "preferred/defacto" way to go now? You still need to use an external hdd drive and such to have old wii games on rather than through the SD card port correct?
    I have a new old stock WiiU on FW 2.x something I think. (Skylander swap force 8gb bundle) I have wii lego batman disc for running bathax, but I just didn't want to start running defunct/outdated wii homebrew managers/files and such.
    I plan on using wii games about 95% of the time, but gamecube support would be nice too, just in case.
    Thanks for the help!
     

Share This Page