Acekard 2 FAT error

Discussion in 'Acekard' started by erikt, Sep 14, 2009.

Sep 14, 2009

Acekard 2 FAT error by erikt at 2:00 PM (2,316 Views / 0 Likes) 5 Comments

    • Newcomer

    erikt New Member

    Member Since:
    Sep 5, 2008
    Message Count:
    7
    Country:
    Singapore
    Hi,

    This maybe an old issue, but I have tried to search and found nothing works for me, so I decide to open it once more.

    In fact Acekard 2 always ran very well for me until 1 day I tried the cheat for a pokemon game. While it was running rebuild, it stucked there, so I tried to turn off the DS, to restart it. At that time I already knew that move was very harmful but its like no choice. From then, when I turn it on, it only shows me "FAT error".

    My question is:
    1. Can I revive the card? Or its dead forever?
    2. If can, how to? I've tried the panasonic formatter and copy a fresh firmware to it, but still the same FAT error.

    Thanks and cheers.
    • Member

    omgpwn666 Guy gamer and proud!

    Member Since:
    Jun 14, 2008
    Message Count:
    2,359
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    I really have no idea about this but im taking a swing at it,have you tried changing the FAT? Like from FAT to FAT32?
    • Member

    Briankealing New Member

    Member Since:
    Nov 25, 2008
    Message Count:
    641
    Country:
    United States
    FAT stands for filesytem error.

    Essentially, your card is corrupted in a way.

    You'll need to reformat and load on AKAIO again.

    CloudSE Guest

    Member Since:
    Message Count:
    0
    Warning level ():
    • Member

    Briankealing New Member

    Member Since:
    Nov 25, 2008
    Message Count:
    641
    Country:
    United States
    Dude, what the hell are you telling this guy? Don't give people advice if you haven't done your research!

    I'll say it again.

    FAT stands for filesytem error.

    Essentially, your MicroSD is corrupted in a way.

    You'll need to reformat and load on AKAIO again.
    • Member

    zhuzhuchina New Member

    Member Since:
    Mar 17, 2008
    Message Count:
    537
    Location:
    Shanghai
    Country:
    China
    actually fat error was very common hardware failure for first stocks of acekard 2 , you cannot do anything, only replace it with a new flashcard .
    if still warranty ask to be replaced

Share This Page