A7800DS emulator (DSi Entry)

Discussion in 'Homebrew Bounty Entries' started by alekmaul, May 24, 2011.

May 24, 2011
    • Member

    alekmaul New Member

    Member Since:
    Nov 5, 2002
    Message Count:
    104
    Location:
    Blois
    Country:
    France
    Ok, few days ago , you tested the first console from atari, the Atari VCS 2600 and the Atari VCS 5200 ...
    Now, let's see the last one from Atari. This one is the last attempt of reply for coleco and Intellision console, the Atari 7800 Pro System!!! ...
    Hope you will enjoy it, it's of course the fist version and i need to improve it ...
    It's based on ProSystem emulator and of course, the source code is released because it's not my source code

    To use this emulator, you must use compatibles rom with a78/bin format.
    Do not ask me about such files, I don't have them. A search with Google will certainly help you.

    Controls :
    * Direction pad : the joystick ...
    * A : Fire button 1
    * B : Fire button 2
    * SELECT : SELECT Button
    * START : START Button
    * R : RESET Button (yes R like Reset [IMG])

    Vidéo :
    [youtube]http://youtu.be/WfTKDT6gjfc[/youtube]

    Some screenshots :
    [IMG] [IMG]
    [IMG] [IMG]

    Download : A7800DS V1.0

    Of course, i'm releasing the source code because I am not the original author of ProSystem Emulator : A7800DS V1.0 source code

    V1.0 : 24/05/2011
    * Initial release based on my a320 version (which is based on Prosystem 1.0.3)
    * Compiled with last version of Devkitpro/libnds, so DSi compatible \o/


    • Member

    Mbmax Homebrew addicted

    Member Since:
    Nov 7, 2006
    Message Count:
    2,259
    Country:
    Antarctica
    Man ... you rock this place now.

    Thanks a lot for this emulator. [IMG]
    • Former Staff

    Another World Emulate the Planet!

    Member Since:
    Jan 3, 2008
    Message Count:
    10,321
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    alek i can't debug and test all these emus at the same time!! oh wait... thats a good problem to have!! =)

    -another world
    • Member

    alekmaul New Member

    Member Since:
    Nov 5, 2002
    Message Count:
    104
    Location:
    Blois
    Country:
    France
    héhé, but just tell me if you can use it in DSi mode, to know if I have same problem than Atari5200 emulator
    • Former Staff

    Another World Emulate the Planet!

    Member Since:
    Jan 3, 2008
    Message Count:
    10,321
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    its working in dsi-mode on the ievo. i noticed that this one isn't using a bios? since one isn't required for the 2600 and 7800, could the problem with the 5200 be something related to the loading of the bios?

    i forgot how fun 7800 games were. i haven't enjoyed them since my dingoo a320 got a cracked screen =(. its so nice to play them again in dsi-mode. seriously though alek, i can't thank you enough. these are the systems i grew up with and i'm so happy to play them again. homebrew is the only reason i still enjoy my nintendo handheld systems. i can't believe that i'm sitting with my feet up right now playing Dark Chambers!! =)

    alek, are you entering your 3 emus for the dsi category of the homebrew bounty?

    -another world
    • Member

    alekmaul New Member

    Member Since:
    Nov 5, 2002
    Message Count:
    104
    Location:
    Blois
    Country:
    France
    Another World, yes, i want to enter in dsi category.
    I can't do such thing ?

    Also, happy that i works on DSi too. Will check A5200DS and bios installation, really strange ...
    • Former Staff

    Another World Emulate the Planet!

    Member Since:
    Jan 3, 2008
    Message Count:
    10,321
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    alek,
    yeah, we would like for you to pick one category or the other. so i will mark down that you want all 3 emus to be in the dsi category.

    i just died on level Y of dark chambers! 1 level from the last level. lol. i should have saved my bombs.

    -another world
    • Member

    DjoeN Captain Haddock!

    Member Since:
    Oct 21, 2005
    Message Count:
    1,941
    Location:
    Somewhere in this potatoland!
    Country:
    Belgium
    Nice, gonna put all those Atari Emu's on my DSi, forever, it's always nice to play once and awhile some retro atari classics [IMG]
    Think it's time to put my Atari 2600/7800 in the boxes and stash them away, to save me some room.
    • Member

    NES SNES V.B. N64 G.C. Wii WiiU Now with extra redundancy!

    Member Since:
    Feb 10, 2011
    Message Count:
    859
    Location:
    The EoF
    Country:
    Australia
    A-W-E-S-O-M-E!!!!! Three Atari emus! THREE! I was satisfied with one, but three! Great, and good luck with this emulator!
    • Member

    Buleste Old Fart

    Member Since:
    Dec 19, 2010
    Message Count:
    850
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for yet another great emulator. Now all I need is someone to make some icons for iMenu and I'm as happy as a pig in muck.
    • Former Staff

    Rayder Mostly lurking lately....

    Member Since:
    Jan 14, 2007
    Message Count:
    6,603
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    So I looked up a ROM set for 7800 games.....the whole file was only 13 megs unzipped. Basically that means it's easy enough to have ALL 7800 games on the DS. Sounds good to me.

    Now all we need is an Intellivision emulator.....you know, one where we have access to the GOOD INTV games, instead of just the ones that came in that official compilation.
    • Reporter

    VatoLoco Don't crush that dwarf, hand me the pliers.

    Member Since:
    Jan 29, 2008
    Message Count:
    2,229
    Location:
    Ya Cant Get There From Here
    Country:
    United States
    Wow, this is just too cool, thank you alek =)

    Trying it out with BAGplug, and the argv stuff is working great =D
    Now to find some boxart for it =)
    • Member

    RoMee ??

    Member Since:
    Sep 3, 2010
    Message Count:
    2,316
    Location:
    ??
    Country:
    United States
    wasn't there suppose to be a DSTWO version of this??
    • Member

    mysticwaterfall Streamforce Supreme Commander

    Member Since:
    Aug 11, 2008
    Message Count:
    1,868
    Location:
    Right behind you
    Country:
    United States
    And there's the hat trick. Good work as always. Not much on the 7800 for me, but still nice to have [IMG]
    • Member

    Recorderdude Musician, Animator, Buffoon.

    Member Since:
    Jun 19, 2010
    Message Count:
    1,392
    Country:
    United States
    There was, in fact, I was able to grab alek's first version of it before the SC forum SDK section shut down. I still have it, but never tried it. Supposedly that only ran one ROM and ran it slowly.

    This is better [IMG]

    Thanks again, alek. You are really rocking the bounty.
    • Member

    alekmaul New Member

    Member Since:
    Nov 5, 2002
    Message Count:
    104
    Location:
    Blois
    Country:
    France
    a new 7800 version, may be before the end of this week [IMG] ...
    • Former Staff

    Another World Emulate the Planet!

    Member Since:
    Jan 3, 2008
    Message Count:
    10,321
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    -another world
    • Newcomer

    Generation 16 New Member

    Member Since:
    May 4, 2011
    Message Count:
    98
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Great set of emuators I can't wait to test them all out.
    Also, do all of these emuators have a DS2 icon yet?
    • Member

    Evo.lve All that you could be.

    Member Since:
    Oct 11, 2010
    Message Count:
    1,786
    Location:
    Away from you.
    Country:
    Australia
    Evidently, badgood luck comes in threes.
    • Former Staff

    Another World Emulate the Planet!

    Member Since:
    Jan 3, 2008
    Message Count:
    10,321
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    i just got 463,110 in dark chamber.

    who can beat it?

    -another world

SPONSORED LINKS
 

Share This Page