4.1E hacks.ini!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by damysteryman, Jul 19, 2009.

Jul 19, 2009

4.1E hacks.ini! by damysteryman at 6:46 AM (27,065 Views / 0 Likes) 66 Comments

    • Member

    damysteryman I am too busy IRL these days...

    Member Since:
    Oct 4, 2007
    Message Count:
    1,177
    Country:
    Antarctica
    I have managed to port the preloader hacks from 4.0E to 4.1E and 4.1U. They work on my console except for a few (more silly ones, like the DSI code dump).

    EDIT: UPDATED! Now has BOTH 4.1E and 4.1U
    http://www.mediafire.com/download.php?hoyimnnd45z

    Use the download link instead of copying from the spoilers below (they are for reference only, as its line breaks stuff up the last hack)

    They have also been added to wiibrew:
    http://www.wiibrew.org/wiki/Preloader/hacks

    4.1E
    WARNING! Spoilers inside!


    4.1U
    WARNING! Spoilers inside!


    Anyways, enjoy!


    • Member

    Hybridx24 New Member

    Member Since:
    Aug 17, 2008
    Message Count:
    152
    Country:
    United States
    I have a 4.0U Wii, but I still have to say good work. [IMG]
    • Newcomer

    Sven Viking New Member

    Member Since:
    Oct 27, 2008
    Message Count:
    9
    Country:
    New Zealand
    • Member

    Dteyn New Member

    Member Since:
    Aug 3, 2008
    Message Count:
    338
    Country:
    Canada
    Awesome, great work da_letter_a. [IMG]

    I have a quick question, did you use IDA Pro to port these? If so I'm curious if you can give me a hand, I've been trying to use IDA Pro to disassemble the system menu, to search for new Preloader hack offsets. I can't seem to figure out how to load the 00000008.app file properly and analyze it.

    If you didn't use IDA Pro, do you mind sharing how you ported the hacks? I don't mind doing the legwork for 4.1U, just not sure where to begin if not by using IDA or another disassembler. Cheers! [IMG]
    • Member

    pm_41 New Member

    Member Since:
    Jul 1, 2009
    Message Count:
    204
    Location:
    Lurking in my Wii's NAND
    Country:
    United States
    OMG! Port them to USA!!! [IMG]
    • Member

    WiiLee New Member

    Member Since:
    Feb 20, 2009
    Message Count:
    133
    Country:
    United States
    USA plz im gonna be away from wii for 2 weeks so im nnot in a hurry
    • Member

    damysteryman I am too busy IRL these days...

    Member Since:
    Oct 4, 2007
    Message Count:
    1,177
    Country:
    Antarctica
    @Dteyn

    All I used was a hex editor, windows calculator, and notepad.

    I opened up the 00000008.app files from 4.0E and 4.1E in a hex editor. Then I converted the 4.0E preloader memory hack offsets to the actual offsets within the dol, by getting the hacks.ini offset and subtracting 0x8132FAE0 from it. I went to this offset and copied the value at this offset, an searched for this value in the 4.1E 00000008.app. I found the address and then added 0x8132FAE0 to it to convert it back to a preloader memory hack offset, and put it in hacks.ini, with 4.1E's version number (v450).

    And I think I will port these 4.1E hacks to 4.1U now. They are similar, so it shouldn't be hard. I've just got to "acquire" a System Menu 4.1U wad (v449) but it might take a while, as my internet is slow.
    • Member

    Dteyn New Member

    Member Since:
    Aug 3, 2008
    Message Count:
    338
    Country:
    Canada
    I figured out how to load the DOL into IDA Pro 5.2, basically I just needed to install the DOL and GekkoPS plugins for IDA Pro 5.2 and then it worked perfectly.

    In the next few days I think I'll go through the disassemblies and see if I can port all the 4.1E hacks to 4.1U. It'll probably take me a while, da_letter_a you can likely do it faster than I with the hex editor. Here is the extracted DOL (00000008.app) file from 4.1U: http://sharebee.com/0de96bc8

    That should be a smaller download for ya. Cheers! [IMG]
    • Newcomer

    grox New Member

    Member Since:
    Mar 18, 2008
    Message Count:
    47
    Country:
    Netherlands
    I use these setting op my pal Wii, but i keep getting the error. Syntax Error, and the something with EOF at line 1.
    Anyone seen this before??
    • Banned

    thc42O Banned!

    Member Since:
    Jan 3, 2009
    Message Count:
    470
    Country:
    Canada
    great job [IMG] im sure all will enjoy this that have pal consoles
    hope u consider doing the 4.1U porting i and several others will greatly appreciate this
    • Member

    Frozen_Fish New Member

    Member Since:
    May 31, 2007
    Message Count:
    129
    Country:
    Australia
    It's a problem with the [DSI Error code at Wii system menu Startup!] hack, just remove it from the ini file and it should work fine.
    • Member

    Adr990 To boldly go where no man has gone before!

    Member Since:
    Apr 22, 2007
    Message Count:
    1,143
    Country:
    Netherlands
    Woah dude!
    Awesome!!!

    Thanks. [IMG]

    This is great!
    • Newcomer

    grox New Member

    Member Since:
    Mar 18, 2008
    Message Count:
    47
    Country:
    Netherlands
    Thanks for the quick reply, it works now!!
    • Newcomer

    wiistiti New Member

    Member Since:
    Jul 19, 2009
    Message Count:
    10
    Country:
    France

    if you cut and pasted from the spoiler, you need to remove the line breaks on the [DSI Error code at Wii system menu Startup!] hack.
    • Member

    wiistarter New Member

    Member Since:
    Apr 11, 2009
    Message Count:
    385
    Country:
    United Kingdom
    Excellent stuff..Thanks for this. Its the only thing that stopped me upgrading
    • Member

    supagusti New Member

    Member Since:
    Feb 2, 2008
    Message Count:
    287
    Country:
    Austria
    Nice work - works like a charm !
    • Member

    Logan New Member

    Member Since:
    Nov 21, 2003
    Message Count:
    599
    Location:
    Northampton, UK
    Country:
    United Kingdom
    Thank you very much [IMG]
    • Newcomer

    johani New Member

    Member Since:
    Jul 19, 2009
    Message Count:
    2
    Country:
    France
    halo
    ihave a problem withe the 4.1e i can not openthe config menu (gears) and choose backup NAND
    it juste haung so ican not acces if somme one have a salotion
    • Member

    HiBit New Member

    Member Since:
    Jun 19, 2009
    Message Count:
    477
    Country:
    Germany
    I use Waninkoko Firmware Updater 4.1 to update from 4.0E and my Wii work fine.

    I reinstall Preloader 0.29 and my Wii work fine.

    I use the hacks.ini for sysmenu v450 and my Wii now shows only the version number 4.1E at startup(same screen as recovery mode) and if i try to start the sysmenu from preloader.
    Same problem with or without the hacks.ini.

    The HBC work fine and i know how i can reinstall the sysmenu, preloader and so on.


    But is it possiblem to fix this little problem easy?
    If not it's ok, than i reinstall the sysmenu and preloader again.


    FIXED:
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=168...t&p=2129970
    • Member

    urherenow New Member

    Member Since:
    Mar 8, 2009
    Message Count:
    423
    Location:
    Japan
    Country:
    United States
    perhaps try using the preloader hacks remover?

    then try it again with the hacks that were meant for your system menu version

Share This Page