3DS error code 003-2101/003-2102

Discussion in '3DS - Nintendo Wi-Fi Connection' started by DarkraiHunter, Dec 6, 2012.

Dec 6, 2012
    • Member

    DarkraiHunter New Member

    Member Since:
    Sep 18, 2010
    Message Count:
    116
    Location:
    Elsewhere
    Country:
    Pakistan
    Hello,
    I've been having this problem with my 3DS. Everytime I try to run a connection test, it fails, the 3DS connects with the access point(it's Dlink btw) but gives me a cross when the access point connects to the little globe thingy. What's strange is that the browser works. No luck with eshop either.
    I can't update my system aswell. :/
    I tried googling for an answer, one of the solutions was to change the primary and seconday DNS to 8.8.8.8 and 8.8.4.4, but that didn't work either.
    I even changed my region, still got the same error code. :c
    I followed the steps Nintendo had to offer of their help site and even that didn't work.
    Sooooo, help? :x
    Please? :x
    • Member

    Pong20302000 i might be a Horcrux

    Member Since:
    Sep 8, 2009
    Message Count:
    8,073
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    yea i had something like this with my WiiU
    its the routers fault
    i updated the firmware on the router and just moved the console closer
    always best to change the security every now and then also
    • Member

    DarkraiHunter New Member

    Member Since:
    Sep 18, 2010
    Message Count:
    116
    Location:
    Elsewhere
    Country:
    Pakistan
    I just checked, my firmware is the latest. :c
    My 3DS connects fine with my cousin's wifi, in fact I used that to update my 3DS 3-4 months back.
    Out of 100 times I tried connecting to the eshop, it did connect once, but it told me to get a system update to which I agreed and then it just stopped working again.
    • Member

    Pong20302000 i might be a Horcrux

    Member Since:
    Sep 8, 2009
    Message Count:
    8,073
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    strange
    i would still say its the router itself

    have you tried changing the security and password
    also make sure you change the SID of the device
    • Member

    GamerzHell9137 New Member

    Member Since:
    Nov 1, 2011
    Message Count:
    2,837
    Country:
    Bosnia and Herzegovina
    Have u tried to Port Forward the 3DS? or DMZ?
    • Member

    DarkraiHunter New Member

    Member Since:
    Sep 18, 2010
    Message Count:
    116
    Location:
    Elsewhere
    Country:
    Pakistan
    I tried doing that, still the same error code.


    No, I don't even know what port forward or DMZ means. .-.

    EDIT: Okay, so I did a little bit of searching and gave port forwarding a try. Still getting the error code. *sigh*
    I even tried disabling the router's firewall, no dice. :/
    Last edited by DarkraiHunter, Dec 7, 2012
    • Newcomer

    munashi New Member

    Member Since:
    Dec 8, 2012
    Message Count:
    1
    Country:
    Indonesia
    Got the same exact problem.. tried everything from static ip, port forwarding, DMZ, even opening the router firewall
    can't connect to eShop, firmware update, friend register, netflix, etc, etc; but connects perfectly on internet browser

    not a password problem because i'm 100% sure it's an open connection..
    also, my router is Linksys WAG54G2 firmware v1.00.19

    help pls ><
    • Member

    DarkraiHunter New Member

    Member Since:
    Sep 18, 2010
    Message Count:
    116
    Location:
    Elsewhere
    Country:
    Pakistan
    FIXED IT! ^_^
    All I had to do was unplug the modem, then unplug the router. After that plug in the modem first, wait for it to reboot and then plug in the router, wait for it to reboot and now it works.

SPONSORED LINKS
 

Share This Page